Korvpallikoondise teine väliseestlane: olen alati tahtnud Eestisse tagasi tulla

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renato Lindmets demonstreerimas oma uhkeid tätoveeringuid.
Renato Lindmets demonstreerimas oma uhkeid tätoveeringuid. Foto: Priit Simson

Teise väliseestlasena Eesti korvpalli B-koondise laagriga liitunud ääremängija Renato Lindmets tunnistas, et on pikalt mõelnud oma sünnimaa esindamisest.


Üheksakümnendate alguses koos perega USAsse kolinud Lindmets oli ka varem soovinud Eestisse oma oskusi näitama tulla.

«Pärast kolledžit oli mõte, et võiks siin mängida, kuid mul ei olnud mingeid sidemeid,» sõnas ka natuke eesti keelt rääkiv ja sellest küllaltki hästi aru saav mängumees. «Olen alati tahtnud siia tulla ning nüüd õnnestuski.»

Kuigi Lindmets on suurema osa oma elust elanud teisel pool Atlandi ookeani, siis siin veedetud aega meenutab ta hea sõnaga.

«Mäletan elust Eestis päris palju – oma kodukanti, elamist Tallinnas ning suguvõsa. Mälestusi on väga palju. Pärast siit ära kolimist olen Eestis kaks korda käinud,» muljetas Lindmets. «Alati on pärast siin käimist olnud tunne, et tahan tagasi tulla. Olen Eestis olemist nautinud.»

Tapalt pärit ja seitsmendast eluaastast USAs elanud mängumees veetis kaks viimast hooaega Portugali tugevuselt teises liigas. Lõppenud hooajal võitles mees seejuures pikalt traumaga.

«Vigastasin detsembris pahkluud, kuid mängisin pärast seda veel Portugalis ning vigastus süvenes. Nüüd pole ma kaks kuud korvpalliga tegelenud ja jalg on korras,» sõnas Lindmets. «Mul oli valida, kas mängin vahepeal ja tulen siia vigasena või puhkan ja tulen Eestisse tervena.»

Lisaks Portugali esiliigale veel ka USAs pallinud Lindmets pole sügiseks endale uut tööandjat leidnud.

«Järgmise hooaja kohta ei ole ma midagi otsustanud. Hea meelega jääksin siia, kui keegi minu vastu huvi tunneb,» tunnistas ääremängija.

Teatavasti edutab koondise peatreener Tiit Sokk edukamad B-koondislased esindusmeeskonna treeningutele ning sellise sihi on endale seadnud ka Lindmets.

«Jalad on esimestest trennidest natukene väsinud, kuna ma pole pikka aega korvpalli mänginud. Trennid on siin väga head ja olen siin olemist nautinud. Tundub, et Eestis on tase natuke tugevam,» võrdles Lindmets. «Arvan, et kui veel mõnda aega koos meeskonnaga harjutan, on mul kindlasti võimalus jõuda ka A-koondisesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles