ETV meeskond võtab Sotši kaasa 1,4 tonni tehnikat

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kaljuveer
Marko Kaljuveer Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Järgmise nädala reedel algavad Sotši taliolümpiamängud, kuhu ETV meeskond võtab kaasa 1,4 tonni tehnikat, et tuua televaatajateni 200 tundi ülekandeid.

«Seal pagasis on pisikene telestuudio, on nii videoosakond, heliosakond, side, videoserverid, graafikamasinad, põhimõtteliselt viisime ühe telestuudio sinna,» rääkis tehnilise keskuse arendusjuht Toivo Taremaa «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Tehnilise poole pealt on varasemast erinev see, et pildiliinid pidi ETV ise tellima ja seda ei saanud teha Euroopa Ringhäälingute Liidu vahendusel.

Lisaks pole Sotši taliolümpia eriline mitte ainult seetõttu, et mängud peetakse subtroopilises kliimas, vaid eestlastel on selle paigaga ka oma puutepunkt.

«Me asume Esto Sadokis, Eesti aiakeses, kus asub meie teleraadio keskus, see on, kui ma nüüd peast mäletan, siis selle aadress on Estononskaja Ulitsa 51, Eesti tänav 51, me asume eesti aiakeses, Eesti külakeses ja järelikult me peame ka mõned eestlased üles leidma seal,» märkis sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles