Embrichil oli finaalini kõik kena

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich
Irina Embrich Foto: Liis Treimann

Irina Embrich jõudis MK-etapil Budapestis finaali, kus tuli 7:15 alla vanduda maailma esinumbrile rumeenlanna Ana Branzale. «Finaalini oli kõik kena, sestap tasub mind õnnitleda, jäin turniiriga rahule,» sõnas Embrich.

Embrichi esimene vastane, ameeriklanna Lindsay Campbell oli lahjemat sorti, siis algas staaride paraad. Prantsusmaa esimõõk Lauren Rembi kaotas Embrichile 13:15, EM-kuld šveitslanna Tiffany Geroudet 7:15, olümpiavõitja, MM-kuld ja hõbe venelanna Anna Sivkova 13:15, MM-pronks itaallanna Rossella Fiamingo 13:15. Ja siis Branza.

Tõdemuse peale, et venelannadest, nagu Sivkova, on saanud juba justkui kliendid, keda aina võidetakse, hakkab Embrich naerma: «Täpselt nii, nagu mina olen klient Branzale. No ei saanud täna taas vastu. Olin väsinud ja tunnetust nappis. Mitmel korral arvasin, et olen juba torke teinud, kuid sain hoopis ise sisse. Kui tahad Branzat võita, pead olema imeheas vormis, mina veel ei ole. Praegune seisund kõigub üles-alla. Kord oled poodiumil, siis kaotad ruttu. Peaasi, et ei lase end sellest häirida. Hea, et olen edetabelis kõrgel ega pea kvalifikatsiooni vehklema, see hoiab kokku jõudu ja närvienergiat.»

Kuna naiskonnavõistlust Budapestis kavas polnud, pidi Embrich läbi ajama treenerita. «Olen sellega harjunud. Kogemusi on mul palju, tunnen vastaseid hästi ning suudan ise vajadusel taktikat muuta ja ümber häälestuda. Treenerit oleks vaja, kui satun paanikasse, aga seda ei tule õnneks tihti ette.»

Budapestis pääsesid põhiturniirile ehk 64 sekka ka Julia Beljajeva ja Julia Oleinik, kuid kaotasid avaringis ning said vastavalt 34. ja 43. koha.

Täna jõuavad epeenaised koju ning kihutavad kolme päeva pärast Saksamaale, kus on MK-etapil kavas ka naiskonnavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles