Balta: võim kadus ja veidi pabistasin

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta (keskel) viis Tallinna SS Kalevi naiskonna teatevõistluses võidule.
Ksenija Balta (keskel) viis Tallinna SS Kalevi naiskonna teatevõistluses võidule. Foto: Peeter Langovits

«60 meetrit on lihtne – kui start läheb tuksi, siis ongi kõik. Täna mul start ei õnnestunud ja võim, mis trennis jalgades oli, kadus ära,» nentis eile peetud kergejõustiku Eesti klubide karikavõistlustel kahel alal kaasa teinud Ksenija Balta. Tallinna SS Kalevit esindanud Balta tunnistas, et sprindidistantsil joostud aeg polnud küll ootuspärane, ent otseselt kurvastamiseks samuti põhjust pole, sest vorm on hea.

Lasnamäe kergejõustikuhallis peetud võistlused olid sel suvel pärast vigastuspausi tippsporti naasnud Baltale käesoleva hooaja esimeseks stardiks. Klubide karikavõistlused avati naiste 60 meetri jooksuga, kus Balta sai alavõidu ning kirja aja 7,48. Hooaja esimese stardi kohta võis tulemusega rahule jääda.

Haigus ja ärevus võtsid oma

«Pole viga, aga see ei ole minu jaoks aeg, mida lootsin,» muljetas Balta. «Tahtsin kümnendiku võrra kiiremini joosta, et aeg oleks 7,30 sisse. Treeningute põhjal olid näitajad olemas, et oleks võinud paremini joosta. See võim, mis treeningutel oli ja mille järgi ma võistlemisvormi hindan, kadus täna aga ära,» lisas Balta.

Tallinna SS Kalevi ridades võistelnud Balta tunnistas, et oodatust tagasihoidlikuma tulemuse taga võisid olla nii hooaja avastardi ärevus kui ka väikesed terviseprobleemid: nimelt kimbutas paar päeva enne võistlust Baltat kurguvalu. «Võib-olla natuke nõrgestas see, et paaril viimasel päeval on veidi kehvem enesetunne olnud, kurk on natuke valus olnud. Lisaks oli väike ärevus ka ikka sees. Eelmisel aastal (sisehooajal – toim) oli väga vähe starte ja õigetel võistlustel jäi pikk vahe sisse, nii et suvel oli natuke pabistamist. Ehk saab nüüd suvel rahulikumalt olla, kui siin on pabistamine ära tehtud,» jäi Balta võistlusega siiski rahule.

Lisaks 60 meetri distantsile tegi Balta eile kaasa ka 4 x 200 meetri teatejooksus, kus Tallinna SS Kalevi naiskond sai kahe jooksu peale esimese koha.

Sisehooajal on Eesti rekordinaisel plaanis startida veel kahel võistlusel: Tartus toimuvatel Martin Kutmani mälestusvõistlustel ning Eesti talvistel meistrivõistlustel. Ka siis on Baltal kavas starti minna vaid sprindidistantsidel, seega jäävad ära nii tõkkejooks kui pikemad distantsid.

«Tõkkeid ma sel talvel ei tee. Ma pole seda otseselt harjutanud ka nii, et pakkudelt jooksnud, ja need mõned treeningkorrad on liiga vähe, et starti minna. Enne tänast (eilset – toim) võistlust mõtlesin ka pikema distantsi peale, aga ma ei püsiks rajal. Mul on teises kurvis juba jalad nii väsinud, et sellel poleks mõtet. Sel talvel on ikka ainult 60 meetrit kavas,» selgitas Balta.

Sprindilt kaugushüppekasti

Praegu sprindidistantsile keskenduv Balta kinnitas, et vorm liigub ülesmäge, sest sügisene ettevalmistus oli hea: sai käidud nii mägedes kui Nõmme metsades jooksmas. Samuti plaanib Eesti kaugushüppe rekordinaine õige pea naasta oma vana ala juurde. «Nautisin seda ettevalmistust täiega ja see kinnitab, et olen nii jõu kui kiiruse poolest jõudmas taas oma vanade aegade tasemele. Kavatsen varsti ikka kaugushüppe peale üle minna, praegu teen hoota hüppeid, mis mulle kindluse tagasi annaks, et julgeks jala kindlalt maha panna,» rääkis Balta tulevikust.

Eilsetel klubide karikavõistlustel aitas Balta Tallinna SS Kalevi naiskonna teiseks, naiste arvestuses tuli võitjaks Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi (TÜ ASK), kolmandaks jäid Tartu SS Kalevi naised. Meeste arvestuses sai esikoha Audentese SK, teine koht läks TÜ ASK klubile, kolmandaks jäi Tartu SS Kalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles