Video: ratturid kihutasid Tartu kesklinna suures grupis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond minutit pärast kolme jõudsid tänavuse Tallinna-Tartu GP võistlejad Tartu kesklinna. Suur grupp oli koos ja nii tihedat rebimist finišikoridoris ei mäleta Tartu rattapublik enam ammu.


Ratturid jõudsid Tartusse mööda Piibe maanteed. Puiestee tänavat mööda ja Narva mäest alla pedaalisid koos enamik 87 võistlejast. Üle vabadussilla kesklinna suunas pandi välja viimased jõuvarud ning Riia ristmikule sööstsid grupi ninas hilisemad pjedestaalile platseerujad kiirusega ligi 70 km/h.

Sõitjaid julgestasid rajal arvukad mootorratturid ning politseiautod. Vahel sõitsid julgestajad kiirustades ratturite eest ära, et panna keskmiselt 46 km/h sõitnud kaherattaliste saabumise eel kinni tee järgmises suuremas asulas. Üks mootorrattur rääkis pärast sõitu teisele koguni seda, et on alati unistanud sõita maanteel politseiauto sabas 200 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles