Veerpalu hoolealune võib teenida Sotši OMi suurima rahalise preemia

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Poltoranin Sotši OMil.
Aleksei Poltoranin Sotši OMil. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit AIPS koostas enda veebiküljel edetabeli rahasummadest, mida riigid maksavad sportlastele olümpiavõidu puhul. Edetabeli tipus troonib Kasahstan, kes maksab olümpiakulla eest 183 000 eurot.

Kasahstani suur medalilootus on Sotšis on 26-aastane murdmaasuusataja Aleksei Poltoranin, kes on üks suuremaid favoriite meeste 15 km klassikasõidus. Poltoranini abimeheks on teatavasti viimasel ajal olnud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu.

AIPSi poolt koostatud edetabelis hoiab teist kohta Läti ja kolmandat Itaalia. Lätis makstakse kuldmedali eest 141 000 eurot ning Itaalias 140 000 eurot.

Veel märgitakse, et kuulduste kohaselt on Aserbaidžaanis lubatud kuldmedali eest maksta 380 000 eurot, kuid Aserbaidžaani Olümpiakomitee sõnul ei ole summat otsustatud ja preemiat kinnitatakse alles pärast OMi lõppu.

Samas ei maksa olümpiamedalite eest boonust näiteks Suurbritannia, Norra, Horvaatia ja Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles