Selver, Tartu ja Pärnu võidukad, Rakvere alustas kaotusega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tehti algust võrkpalli Eesti-Läti ühisliiga veerandfinaalidega, kus võistlustules oli viis Eesti meeskonda. Tiitlikaitsja TTÜ pidi avamängus tunnistama valitseva Eesti meistri Tallinna Selveri 3:1 paremust. Pärnu tegi kiiresti sotid selgeks Daugavpilsiga ning võttis kindla 3:0 võidu. Tartul oli aga võõral väljakul tükk tegemist Jelgava alistamisega. Viiegeimiline mäng pöörati siiski enda kasuks, saagiks 3:2 võit. Rakvere vandus võõrsil 1:3 alla Robezsardzele.

Tänased mängud:

18:30 TTÜ - Tallinna Selver 1:3 (lõppseis)

19:00 VK Biolars/Jelgava- Bigbank Tartu 2:3 (lõppseis)

19:00 Daugavpils Universitate- Pärnu 0:3 (lõppseis)

20:00 RTU/Robezsardze - Rakvere 3:1 (lõppseis)

Mängude käik:

-

TTÜ ja Selveri kohtumine on peagi algamas

-

Tallinnas on kohtumine alanud tasavägiselt. Esimeses geimis on TTÜ hetkel peal 11:10

-

Esimene geim on jõudnud otsustavasse faasi, TTÜ peal 19:17

-

1:0! TTÜ võidab Severi vastu esimese geimi 25:19

-

Alanud on ka kohtumised Biolars/Jelgava - Bigbank Tartu ja Daugavpils - Pärnu

-

Selver läheb TTÜ vastu teises geimis 4:0 juhtima

-

Pärnu on esimeses geimis jäänud Daugavpilsi vastu 5:10 kaotusseisu

-

Tartu ja Jelgava mäng on tasakaalus, seis 9:9

-

Selver on aga teises geimis TTÜ vastu läinud juhtima 16:9

-

Teise geimi otsustavad hetked, Selver peal 21:16

-

1:1! Selver võidab TTÜ vastu teise geimi samuti 25:19

-

1:0! Bigbank Tartu võidab Jelgava vastu esimese geimi 25:21

-

1:0! Pärnu võidab Daugavpilsi vastu esimese geimi 25:23

-

Selver juhib kolmandas geimis TTÜ vastu 11:6

-

Jelgama juhib teises geimis Tartu vastu 16:13

-

Pärnu juhib teises geimis 16:11 Daugavpilsi vastu

-

1:2! Selver võidab TTÜ vastu kolmanda geimi 26:24

-

2:0! Pärnu võidab Daugavpilsi vastu teise geimi 25:13

-

1:1! Tartu kaotab Jelgava vastu teise geimi 27:29

-

Algas ka kohtumine Robezsardze ja Rakvere vahel

-

Selver on lähedal mängu võidule! Hetkel juhitakse neljandas geimis TTÜ vastu 22:16

-

Pärnu teeb asja ära ilmselt kolmes setis. Kolmandas geimis on edu Daugavpilsi ees 22:17

-

Tartu juhib kolmandas geimis Jelgava vastu 15:11

-

Rakvere on Robezsardze vastu jäänud avageimis 13:17 kaotusseisu

-

1:3! Selver võidab TTÜ vastu neljanda geimi 25:17 ja lõpetab kohtumise!

-

3:0! Pärnu võidab Daugavpilsi vastu kolmanda geimi 25:18. Mäng läbi!

-

1:0! Rakvere kaotab Robezsardze vastu avageimi 17:25

-

2:1! Tartu läheb taas Jelgava vastu juhtima. Kolmas sett kuulub eestlastele 25:22

-

1:1! Rakvere võidab teise geimi Robezsardzevastu 25:21

-

Jelgava juhib neljandas geimis Tartu vastu 18:16

-

2:2! Jelgava võidab Tartu vastu neljanda geimi 25:19

-

1:1! Rakvere võidab Robezsardzevastu teise geimi 25:11

-

Tartu juhib otsustavas geimis Jelgava vastu 10:8

-

3:2! Tartu võidab Jelgava vastu otsustava viienda geimi 15:9 ja lõpetab mängu!

-

2:1! Robezsardze võidab Rakvere vastu kolmanda geimi 25:19

-

3:1! Robezsardzevõidab neljanda geimi 25:14

Enne mänge:

Esimene veerandfinaal toimub vahegrupi kuuenda kohaga lõpetanud TTÜ kodusaalis täna kell 18:30, korduskohtumine laupäeval kell 16:00 Lilleküla Gümnaasiumis ning vajadusel kolmas mäng pühapäeval samal ajal samas kohas, kirjutab volley.ee.

Selveri peatreener Avo Keel ütles naljaga pooleks, et seeria on otsustav mitte vaid Selveri, vaid ka konkurentide jaoks. «Ajalugu näitab, et kui TTÜ nelja parima hulka pääseb, siis ta võidu ka ära võtab,» vihjas Keel mullusele ühisliiga finaalturniirile ja karikavõistluste otsustavatele mängudele. «Seega võitleb Selver TTÜ vastu nii enda kui kõigi teiste heaolu silmas pidades,» lisas Keel.

TTÜ meeskonna suurimaks tagasilöögiks on pärast karikavõistlusi põhisidemängija Kusti Nõlvaku eemalejäämine. «Operatsioonist taastumine on võtnud rohkem aega kui arvati. Esialgu lootsin, et olen otsustavate mängude ajaks kindlalt tagasi, aga seljal olid teised plaanid,» kirjelas olukorda Nõlvak. Keele sõnul teab ka TTÜ olukorda hästi, sest 2012. aasta Eesti meistrivõistluste finaalseerias tuli just Selveri meeskonnal läbi ajada haigestunud põhisidemängija Martti Keeleta. «Ellermaa on samas hästi mänginud ning tema käekiri on meile võõras,» ütles Keel.

Samas on TTÜ vahepeal ühe olulise mängijaga täienenud, sest meeskonna nurgaründajaks tuli väliseestlane Sander Rätsep. TTÜ peatreener Janis Sirelpuu otsustas meeskonna nimekirja lisada ka farmklubi TTÜ/Kiili eest esiliigas mänginud sidemängija Kuldar Männilaane, farmklubile loovutas ta hooaja alguses põhikuuikusse kuulunud nurgaründaja Mikk Markus Sihveri.

Selveri meeskond on võrreldes hooaja algusega kaotanud Moldova nurgaründaja Dmitri Tuscovi, kelle leping lõpetati mängimist seganud põlvevigastuse tõttu. Hooaja alguses oli aga vigastusega audis kogenud Kristjan Õuekallas, kes vahegrupi mängudes on olnud juba põhikoosseisus. Vanameister Kristjan Õuekallase panust ei alahinda ka Nõlvak: «Selverile annab «viimase muumia» vormi jõudmine kindlasti käike juurde.»

Meeskonnad on sel hooajal omavahel kohtunud neljal korral. Kui ühisliigas võitis mõlemad põhiturniiri kohtumised Selver, siis karikavõistluste veerandfinaalis oli parem TTÜ.

SENISED OMAVAHELISED MÄNGUD

10. novembril toimunud liiga avavooru mängus Kuressaares oli Selveri võidutulemuseks 3:1 (18, -18, 12, 27). Suurepärase mängu Selveri särgis tegi Hindrek Pulk (24 punkti, efektiivsus +18), TTÜ resultatiivseim oli 21 punktiga Mart Tiisaar. Teise vooru kohtumine 8. detsembril TTÜ spordihoones lõppes Selveri kindla 3:0 võiduga. Parima esitluse selles mängus tegi Selveri kapten Martti Rosenblatt (16 punkti, +12), tasemel oli ka Hindrek Pulk (15, +10). TTÜ meestest jõudis kahekohalise punktisaagini vaid Mart Tiisaar (15 punkti, +4).

Karikavõistluste avamängu 20. novembril võitis TTÜ 3:1 (23, 17, -20, 18). TTÜ relvaks oli ühtne mäng, kus kahekohalise punktisummani jõudis neli meest - Mart Tiisaar (16, +5), Siim Ennemuist (14, +13), Kristjan Jürima (13, +6) ja Jaanus Nõmmsalu (13). Selver toetus jälle oma põhitegijatele - Hindrek Pulk tõi 21 (+10) ja Martti Rosenblatt 16 (+9) punkti. Kordusmängus 27. novembril oli Selver lõpuks küll 3:2 (18, 23, -26, -23, 11) parem, kuid kahe mängu kokkuvõttes pääses edasi siiski TTÜ. Selveril oli hea võimalus seeria kuldsesse geimi viia, sest kordusmängus juhiti geimidega 2:0, kuid siis võitis TTÜ kaks geimi napilt 28:26 ja 25:23 ning uks poolfinaali oli valla. Kuressaares toimunud karikavõistluste poolfinaalis mängis TTÜ 3:1 üle Rakvere ning dramaatilises finaalis 3:2 BIGBANK Tartu ning krooniti 2013. aasta Eesti karikavõitjaks.

KES ON VÕTMEMÄNGIJAD?

Keel: «Edukuse määrab suures osas see, milline on nurgaründajate ja diagonaalründajate tulemuslikkus, seda mõlema meeskonna puhul.»
Nõlvak: Selveril sõltub palju Hindrek Pulga sooritustest, kelle rünnakukoormus on päris suur. Meie poolelt peavad võitmiseks kõik hästi esinema - Uku Rummist Jaanus Nõmmsaluni. Samad nimed toob välja ka Selveri kapten Martti Rosenblatt: «Meie võtmemängijaks on kindlasti Hindrek Pulk, TTÜ puhul võib otsustavaks osutuda sidemängija Ellermaa, eelkõige selles suhtes, et kui hästi ta suudab Kusti Nõlvaku vääriliselt mängida.»

MIS SAAB VÕITJA SELGITAMISEL OTSUSTAVAKS - rünnak, serv või omavead? 

Keel. «Fakt on see, et kui mingi mänguelement kaob ära või annab tugevalt järele, on võitu raske saada. Seega peame näitama stabiilset mängu igas elemendis. Võit eeldab ka vastasest paremat mentaalset valmisolekut.»
Nõlvak: «Seerias saab otsustavaks see, kes paremini teostab servi ja servi vastuvõttu. Samuti mängib olulist rolli, kuidas Selver suudab selge favoriidikoorma all esineda.»
Rosenblatt: «Võitja selgitamisel saab otsustavaks tõenäoliselt omavigade arv. See kes eksib vähem, suurema tõenäosusega väljub ka võitjana.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles