Klavan: lõpuks oli 51. kohtumine see õnnelik

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (selili) koos kaaslastega tähistamas enda Bundesliga esimest väravat.
Ragnar Klavan (selili) koos kaaslastega tähistamas enda Bundesliga esimest väravat. Foto: FC Augsburg/Facebook

Üle-eelmisel nädalal jõudis Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan ümmarguse tähiseni, kui ta käis Bundesligas väljakul 50. korda. Lõppenud nädalavahetusel jõudis ta järjekordse tähiseni, kui avas Saksamaa meistrivõistlustel oma väravaarve. Seejuures on tegemist Eesti jalgpallurite esimese tabamusega ühes Euroopa viies suurliigas (Inglismaa, Saksamaa, Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa).

Klavani Bundesliga esimene tabamus sündis kodupubliku ees, kui Augsburg viigistas 1:1 Hannoveriga. Keskkaitsja suunas nurgalöögist tulnud palli peaga väravasse 55. minutil ja tõi sellega tabloole viiginumbrid. «Läks ikka aega, et esimese väravani jõuda, lõpuks oli siis 51. kohtumine see õnnelik,» sõnas Klavan Postimehele. «Loodetavasti lõin nüüd ukse lahti ja väravaid tuleb veel.»

Koondislane tunnistas, et riietusruumis visati tema väravapõua üle ka nalja. «Riietusruumis oli selle üle nalja ikka kõvasti. Selline lõõpimine käib hea meeskonnavaimu juurde ja meeskonnavaim on meil hea,» rääkis keskkaitsja muigamisi. «Nüüd sai selle lõpuks kaelast ära.»

«Eks Saksamaal oodatakse ka keskkaitsjatelt väravaid ja hooaja peale on selline normaalne näitaja kaks kuni viis väravat,» märkis Klavan.

23. vooru järel hoiab Augs­burg turniiritabelis 35 punktiga 9. kohta. Samas 6. positsioon ehk eurosarja viiv koht jääb neist kahe punkti kaugusele. Siiski on esmane eesmärk ikka sama, mis talvepausil ehk koguda 40 silma, mis tagab ülimalt suure tõenäosusega liigasse püsima jäämise. «40 punktiga ei ole keegi Bundesligast välja kukkunud. Üritame mäng-mängult kohustusliku eesmärgi täita, siis saame juba vabamalt edasi minna,» tunnistas Klavan.

Sel nädalal ootab keskkaitsjat esmalt koondisemäng Gibraltari vastu. «Ootan juba seda mängu. Pole ammu poisse näinud, lõpuks ometi saame taas kokku ja saame alustada ettevalmistust sügisel algavaks EM-valiksarjaks,» ootab keskkaitsja suure huviga kolmapäevast matši. 

Lubatud üllatus kohe käes

Neljapäevasel Eesti jalgpallihooaja avamisel leiti, et tänavu kaotavad neli tiitlipretendenti tabeli keskmikele hulgaliselt punkte. Laupäeval anti meistriliigale avalöök ning tiitlikaitsja FC Levadia pidi tunnistama mullu viienda koha saavutanud Paide linnameeskonna 1:0 paremust. Eesti parim amatöörmeeskond ongi tänavu võtnud eesmärgiks tõusta mullusega võrreldes turniiritabelis ühe koha võrra ehk edestada üht tiitlipretendenti.

«Eelmise hooaja neli esimest klubi on korralikult komplekteeritud ja nad on ikka kõvasti juurde pannud. Siiski on ka meil ikka kõrged eesmärgid ja tahame mullusega võrreldes teha sammu edasi. Kui kõrgeid sihte ei sea, siis võib kergesti tulla tagasilööke,» loodab Paide peatreener Meelis Rooba tänavu favoriite kõvasti kimbutada.

Teised tiitlipretendendid alustasid hooaega samas võiduga. Nõmme Kalju oli koduplatsil 1:0 parem FC Infonetist. FC Flora alistas võõrsil 3:1 Jõhvi Lokomotivi ning Sillamäe Kalev sai kindla 6:0 võidu Tallinna Kalevi üle.

Kasahstani kõrgliigaklubi Pavlodari Irtõšiga seostatud Tarmo Rüütli tulevik peaks mehe sõnul selguma paari päeva jooksul. PM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles