Rock sai Balti liiga kaheksandikfinaalis taas kindla võidu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock alistas teistkordselt Jekabpilsi ja pääses veerandfinaali.
Tartu Rock alistas teistkordselt Jekabpilsi ja pääses veerandfinaali. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond kohtus täna Balti liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises Jekabpilsga. Avamängu võitis Rock 84:53, täna olid Tartu meeskonna võidunumbrid 84:63. Seega tagati edasipääs väga kindlalt.

Tartu resultatiivseimana viskas leedulane Vilmantas Dilys 21 punkti, Timo Eichfuss ja leedulane Augustas Peciukevicius lisasid kumbki 11 silma. Jekabpilsi edukaim oli 13 punkti visanud Troy Barnies.

Rocki ootab veerandfinaalis ees kaks kohtumist Pasvalyse Pieno Zvaigzdesiga, kellele sel hooajal kaotati kodus kahe ning võõrsil 19 punktiga. Paari esimene mäng on juba sel reedel, 7. märtsil Tartu Ülikooli spordihoones algusega kell 19.00.

Mängu käik:

1. veerandaeg: Rock läheb kohtumist 9:4 juhtima, Vilmantas Dilys on toonud 7 silma, kui mängitud on neli minutit. Seejärel teeb Jkeabpils vahespurid ning pääseb omakorda juhtima 15:9. Rock suudab veerandaja lõpuks siiski vahe tagasi mängijda ning esimesele kaheminutlisele pausile minnakse Rocki 19:18 eduseisul.

2. veerandaeg: Teine veerandaeg algab tasavägiselt punkt-punkti võitluses, kuni Joosep Toome tartlased 26:23 juhtima viib. Vastased jõuavad punkti kaugusele 25:26, siis tabab Timo Eichfuss korvi alt ja taas on Tartu kolmega peal, veerandaja lõpuni jääb üle nelja minuti. Eichfussi vabavisetst on tablool 32:32 viik, poolaja lõpuni kaks minutit. Seejärel teeb skoori Valmo Kriisa, kelle kaugvise viib tartlased taas eduseisu 35:32, selle skooriga poolaeg ka lõpeb. Eichfussi arvel on 9 punkti.

3. veerandaeg: Kolmas veerandaeg algab Gert Dorbeku kaugviskega ja Tartu on juhtimas 38:32. Veerandaja keskel jõuab Jekabpils punkti kaugusele 38:37 ning lähevad hetkeks ka kohtumist juhtima. Siis teeb Rock taas väikese spurdi ning haarab Vincent Simpsoni kolmesest 46:41 eduseisu. Veerandaeg lõpeb 52:46 eduseisul.

4. veerandaeg: Neljandal veerandajal lülitavad tartlased sisse tuue käigu ning kiirelt kasvab eduseis 59:46-le. Ja edasi vaid suureneb. Kui neljanda veerandaja lõpuni jääb kolm minutit, on Rock juhtimas 20 punktiga - 78:58. Mäng lõpeb Tartu 84:63 võiduga.

Mängu eel:

Rock kogus põhiturniiril alagrupis 8 võitu ja 4 kaotust, mis andis C-alagrupis Pieno Žvaigždesi ja TonyBeti järel kolmanda koha. Jekabpils sai A-alagrupis samuti kolmanda koha 7 võidu ja 5 kaotusega, ettepoole jäid Tampere Pyrinto ja Norrköping Dolphins. Rock-Jekabpilsi paari võitja järgmine vastane tuleb paarist Pieno Žvaigždes - Lietkabelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles