Kas Mets lahendab koondise probleemi?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall (Pilt on illustreeriv)
Jalgpall (Pilt on illustreeriv) Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti jalgpallikoondises on viimastel aastatel ikka räägitud meie keskvälja probleemist ehk tõsiasjast, et meil puuduvad põhimängijatele väärilised vahetusmehed. Koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni nägemuse järgi tuleb keskväli mehitada kahe kaitsva poolkaitsjaga ja seega oleks hädasti vaja, et 29-aastasele Martin Vunkile ja 32-aastasele Aleksandr Dmitrijevile leiduksid ka väärilised vahetused, kes on võimelised nende kohad tulevikus üle võtma.

Kolmapäevases kohtumises Gibraltariga tegutses ühe kaitsva poolkaitsjana FC Flora 20-aastane keskkaitsja Karol Mets. Jalgpalliringkondades on varemgi räägitud, et Metsast võiks saada tulevikus hoopis poolkaitsja, kuna seal võiksid tema tugevused paremini esile tulla ja tema nõrkusi oleks nii ehk lihtsam peita.

Peale selle tasub märkida, et vasakukäelisena tegutseb Mets praegu vasaku keskkaitsjana ehk täidab sama positsiooni, mida koondise kapten Ragnar Klavan. Arvestades, et Bundesligas mängiv Klavan on alles 28-aastane, ootab teda keskkaitsjana ees kindlasti veel pikk karjäär ja Metsal ei pruugi sellel positsioonil koondises niipea läbilöögivõimalust tulla.

Seega oleks mõistlik leida ühele Flora praegusele tõenäoliselt suurimale müügiartiklile positsioon, kus ta saaks ka koondises suurema rakenduse. Lisaks vajab see koht tulevikku silmas pidades samuti mehitamist. «Ta ei ole seda positsiooni varem mänginud ja tahtsin teda selles rollis näha. Teine poolaeg oli tema esituses juba parem,» märkis koondise peatreener Magnus Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles