Aleksander Tammert pääses kümnendana finaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpiamängude kettaheitevõistluse esimeses kvalifikatsioonigrupis heitnud Aleksander Tammert heitis 63.10 ja pääses kokkuvõttes kümnendana lõppvõistlusele.

Kvalifikatsiooninormi täitis esimeses grupis vaid kolm meest - Poola kettamees Piotr Malachowski, võistluse suurfavoriit leedukas Virgilijus Alekna ja venelane Bogdan Pistšalnikov. Kvalifikatsiooninorm on 64.50.

«Tegin oma elu natuke kibedaks,» märkis Tammert.

Ateena olümpial pronksi teeninud mees tunnistas, et läks võistlusesse optimistlike mõtetega, ent esimene katse ebaõnnestus.

«Tekkis üks tehniline aps, teiseks katseks suutsin seda natuke parandada,» rääkis ta. «Enne kolmandat heidet tegin imitatsioone ja püüdsin ringis hoida keha võimalikult sirgena. Tegin sellise kindlapeale soorituse.»

Võistluseelsel ööl magas Tammert halvasti. «Vähkresin voodis ja jõin iga natukese aja tagant vett,» sõnas ta. «Seetõttu polnud hommikul just kõige värskem olek.»

Võistluse käik:

Tammerti kolmas katse ja ketas lendab ja maandub 63.10 peale, kokkuvõttes on eestlane sellega kuues.

Tammerti teine katse natuke pikem kui esimene, tulemus on 61,57 ja hetkel läheb eestlane sellega oma grupis seitsmendale kohale.

Sakslasel Rober Hartingul jääb samuti napilt normist puudu, heite pikkus on 64.19.

Tammerti esimene katse ebaõnnestub, kirja läheb 57.79.

Virgilijus Alekna täidab kergelt kvalifikatsiooninormi 65.84.

Poolakas Piotr Malachowski heitab 65.94 ja on esimene mees finaalis.

Keegi normi täitnud veel pole kõige lähedamal sellele oli hispaanlane Mario Pestano, kes heitis oma esimesel katsel 64.42.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles