Sirelpuu poolfinaali pääsust: pingeid pole, edasi on iga võit boonus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere meeskond (sini-kollases) kaotas veerandfinaalseeria TTÜ-le.
Rakvere meeskond (sini-kollases) kaotas veerandfinaalseeria TTÜ-le. Foto: Ain Liiva

TTÜ spordihoones peeti täna võrkpalli Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria neljas mäng TTÜ ja Rakvere VK meeskondade vahel. TTÜ võttis kindla 3:0 võidu ning kindlustas seeriavõiduga 3:1 poolfinaalikoha, kus ootab ees Tallinna Selver.

«Kokkuvõtteks võib öelda, et kõige rohkem oli selles seerias kahju esimesest mängust, kus TTÜ otsustavatel hetkedel mängu enda kasuks kallutas. Mis ise tegemata jätad, selle teeb vastane ära,» sõnas Rakvere peatreener Rainer Vassiljev pärast hooaja viimaseks jäänud kohtumist. «Täna ehmatasid nad meid kohe alguses hea serviga ja see lõi meid pahviks. Saalis ka veidi kärsahaisu tunda.»

TTÜ võitis avageimi 25:19, teise 25:15 ning kolmanda 25:21. Rakvere mängus oli väga palju puudu üksteise mõistmisest. «See on esimese hooaja kooliraha, pole õiget küünarnuki tunnet tekkida jõudnud. Puudu jäi ka kogemustest, meil on vaid mõni mees, kes play-offe mänginud. Aga uue klubi esimese hooaja kohta polnud sugugi kehv esitus,» lisas Vassiljev.

TTÜ juhendaja Janis Sirelpuu jaoks võttis poolfinaali jõudmine pinged maha. Jätkuvalt annab tunda seljatrauma käes vaevleva sidemängija Kusti Nõlvaku puudumine. «Seeria eel ei olnud ma kindel, kes siit edasi läheb. Kusti puudumine annab ikka tunda,» sõnas Sirelpuu mängujärgselt. Nõlvak käis eile juba teisel seljalõikusel, sest pärast esimest operatsiooni hädad ei taandunud.

«Täna toimis meie serv hästi ja ka vastuvõtt oli parem kui neil. Blokis olime samuti kindlalt üle, rahulolematu saan olla vaid kolmanda geimiga, kus läks liiga rabistamiseks, pinge all ei suude me jätkuvalt hästi toime tulla,» ütles juhendaja. «Selveri vastu läheb muidugi raskeks, aga meil pole enam mingeid pingeid. Usun, et ka mehed saavad sellest aru ja edasi on iga võit vaid boonuseks,» lisas Sirelpuu. Teises poolfinaalis on Tartu Bigbanki vastaseks Pärnu VK.

TTÜ väliseestlasest nurgaründaja Sander Rätsep tegi 14 punkti ja +10 efektiivsusega suurepärase esituse, kahekohalise punktisummani jõudsid ka Mart Tiisaar, Siim Ennemuist ja Jaanus Nõmmsalu. Kaotajatest õnnestus suurim skoor (11 silma) koguda Aivar Silmal.

Poolfinaalid algavad 20. märtsil kell 18:30, kui Kalevi Spordihallis on vastamisi TTÜ ja Selver, algusega 20:00 pannakse pall mängu Tartu - Pärnu vahelises seerias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles