Pahane Massa: tahan Kobayashile karmi karistust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajalt välja sõitnud Kamui Kobayashi (paremal) ja Felipe Massa.
Rajalt välja sõitnud Kamui Kobayashi (paremal) ja Felipe Massa. Foto: SCANPIX

Täna Austraalias sõidetud vormel-1 sarja uue hooaja avaetapp lõppes kõige kiiremini Caterhami rooli keeravale Kamui Kobayashile ning Williamsi masinaga kihutavale Felipe Massale, sest kohe esimeses kurvis sõitis Kobayashi Massale otsa ning mõlemad olid sunnitud katkestama. Pärast võistlust nõudis Massa, et avariiga tema võistluse rikkunud Kobayashi teeniks karistuse.

Melbourne'i ringrajal 15. kohalt startinud Kobayashil tekkis kohe esimeses kurvis probleem ning enne rajalt väljapõrutamist sõitis ta tagant otsa üheksandalt positsioonilt startinud Massale. Avarii tagajärjel jäi võistlus kohe esimesel ringil katki mõlema mehe jaoks ning poodiumikoha järele tulnud Massa nõuab nüüd Kobayashi karistamist.

«Keegi sõitis mulle tugevasti sisse ja sellest on väga kahju, sest stardis oli mul võistluse jaoks kõik kontrolli all,» rääkis pahane Massa. «Mina proovisin esimesse kurvi minna väga ettevaatlikult, aga iga kord, kui Kamui proovib niimoodi startida, juhtub temaga täpselt sama asi. Sa ei saa 50 meetrit pärast starti niimoodi pidurdada,» kurjustas Massa, kes võrdles Kobayashi käitumist 2012. aastal Belgias Romain Grosjeaniga juhtunut. Spa ringirajal toimunud võistlusel põhjustas Grosjean toona kohe esimeses kurvis mitme auto osalusel toimunud avarii ja teenis ühe etapi pikkuse võistluskeelu.

Ka Kobayashile soovis Massa sama tõsist karistust: «Loodan, et nad määravad talle karmi karistuse, sest niimoodi lihtsalt ei saa teha.»

Nii Massa kui Kobayashi kutsuti pärast tänase etapi lõppu Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) kohtunike ette aru andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles