Parim keskväljamootor etendab Hispaania edu võtit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania mängujuht Xavi.
Hispaania mängujuht Xavi. Foto: Reuters/ScanPix

Kuigi Hispaania jalgpallikoondis kubiseb superstaaridest, võib nende tähtsaimaks lüliks lugeda FC Barcelona keskväljaliidrit Xavid.


Isegi maailma parim jalgpallur, argentiinlane Lionel Messi on öelnud, et kui FC Barcelonas poleks sellist söödujagajat nagu Xavi, poleks ta nii hea jalgpallur. Kiidulauluga on esinenud teisedki mängijad Barcelonast ja mujalt. Kuigi meistritiitliga lõppenud 2008. aasta EMil lasus suurem tähelepanu ründaja Fernando Torresel, kes muu hulgas lõi finaalis Saksamaa vastu võiduvärava, teadsid jalgpallispetsialistid, et hispaanlaste edu peaarhitekt on tegelikult Xavi.

Ja ega meest ei valitud ilmaasjata turniiri parimaks mängijaks. MMi eel on keskväljamootor Hispaania õnneks püsinud tervena ja just tema panus mängib võtmerolli.

«MMil pole kunagi lihtne, kuid oleme põnevil, kuna teame, et suudame võistelda ükskõik kellega,» sõnas Xavi. «Loodame, et seekord on Hispaania kord MM-tiitel võita.»

Xavi kõrval võtab poolkaitses koha sisse Andres Iniesta, kes on nii Hispaaniale kui ka Barcelonale vähemalt sama tähtis lüli, kui tema partner. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles