Novosjolov sai Vancouveri GP-etapil teise koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Andres Haabu

Nikolai Novosjolov saavutas Vancouveris peetud meeste epee GP-etapil teise koha. Finaalis pidi ta tunnistama šveitslase Fabian Kauteri nappi 11:10 paremust. Kolmandad kohad said itaallane Marco Fichera ja Prantsusmaa esindaja Ivan Trevejo.

Põhiturniiri avaringis oli Novosjolov torgetega 15:8 parem Bulgaaria esindajast Peter Toshkovist, 32 parema hulgas alistas ta kaasmaalase Sten Priinitsa 8:5 ja kaheksandikfinaalis poolaka Radoslaw Zawrotniaki 15:13. Teel finaali alistas Novosjolov järjest kaks itaallast - veerandfinaalis Enrico Garozzo 15:9 ja poolfinaalis Marco Fichera 15:8.

Novosjolovi ja Zawrotniaki vahelises kohtumises suutis Poola esindaja küll 9:14 kaotusseisu vähendada minimaalseks 13:14, kuid kahekordne maailmameister Novosjolov oli matši lõpus kindlam ja võttis väärtusliku võidu. Finaal Novosjolovi ja Kauteri vahel läks seisult 10:10 lisaajale. Prioriteedi saanud Kauterile tõi 28 sekundit enne lisaaja lõppu võidu edukas kontrarünnak. Novosjolovile sarnaselt eelmise aastaga Vancouveri GP-etapilt teine koht.

Priinits oli põhiturniiri avaringis torgetega 15:11 parem venelasest Anton Glebkost. Laupäevasel kvalifikatsiooniturniiril sai Priinits alagrupis 4 võitu ja 2 kaotust ning tagas sellega otse pääsu põhiturniirile. Priinitsa lõppkohaks jäi 25. Kokku osales 106 vehklejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles