Endine vormelisõitja: Ferrari oli hea ainult Schumacheri tõttu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Pablo Montoya ja Michael Schumacher.
Juan Pablo Montoya ja Michael Schumacher. Foto: AFP / Scanpix

Vormel-1 sarjas sõitnud Kolumbia päritolu Juan Pablo Montoya tuli lagedale avaldusega, mille järgi on aastaid tagasi sarja valitsenud Ferrari tiim oma sära kaotanud ning seda seetõttu, et nende juurest lahkus seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher.

Montoya andis intervjuu Saksa uudisteagentuurile DPA ja rääkis enda ning hetkel raskes seisus oleva Schumacheri omaaegsetest suhetest. «Rääkisime nende kuue aasta jooksul, mis üksteise vastu võistlesime, vaid ühe korra,» rääkis 38-aastane Montoya. «Ta oli konkurent, mitte sõber. Vormel-1 sari on väga suletud ringkond - McLareni juhina ei saanud ma lihtsalt minna ja Ferrari peakorteris istuda,» selgitas Montoya, miks tal Schumacheriga jahedad suhted olid.

Kuigi Montoya oma konkurendiga suureks sõbraks ei saanud, kiitis ta Schumacherit kui sõitjat ja andis mõista, et Ferrari oli toona nii hea vaid tänu kuulsa sakslase andekusele. «Ainuke aeg, kui Ferrari oli hea meeskond, oli siis, kui Michael seal sõitis,» teatas Montoya.

Seitsmekordne maailmameister Schumacher on hetkel endiselt Prantsusmaal asuvas haiglas, kus teda äratatakse kunstlikust koomast, kuhu ta viidi pärast rasket suusaõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles