Eksimus viimasel vabaviskel tõi Maccabile valusa kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Tyus eksis Reali vastu otsustaval hetkel.
Alex Tyus eksis Reali vastu otsustaval hetkel. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas hakab lõpule lähenema vahegrupiturniir ning heitlus viimaste edasipääsukohtade nimel läheb aina vihasemaks. Olulise võidu võttis tiitlikaitsja Pireuse Olympiakos, alistades võõrsl väljakul 80:63 Malaga Unicaja.

Vassilis Spanoulis tõi võitjatele 20 ja Matthew Lojeski 18 punkti. Malaga resultatiivseim oli 13 punktiga Txemi Urtasun. Olympiakosel on nüüd tabelis 6 võitu ja 6 kaotust, Malagal 5 võitu ja 7 kaotust.

Kristjan Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani võib aga reede õhtul kindlustada pääsu veerandfinaali, kui võõrsil suudetakse alistad Fenerbahce Ülker. Juhul, kui ise võidetakse ja Ateena Panathinaikos ei saa võõrsil jagu Barcelonast, tagab Milano ka vahegrupis teise koha. Barcelona on seejuures mõlema vahegrupi peale ainus meeskond, kes püsib seni löömatuna.

Valusa kaotuse sai 12. voorus aga Tel Avivi Maccabi, jäädes koduväljakul 76:77 alla Madridi Realile. Seejuures oli Maccabil võimalus mäng lisaajale viia, kui Alex Tyus tabas kaks sekundit enne lõppu korvi alt ja teenis ka vea. Vabaviske saatis Tyus aga mööda. Võitjate parim oli 21 punktiga Sergio Rodriguez, Nikola Mirotic lisas 17 ja Ioanis Bouroussis 14 punkti. Maccabile tõi Devin Smith 23 punkti, Tyuse arvele jäi 18 ja Ricky Hickmanile 17 punkti.

Võidu korral oleks Maccabi olnud lähedal veerandfinaalikoha tagamisele, nüüd on neil aga tabelis 7 võitu ja 5 kaotust. Vahegruppi juhivad Moskva CSKA ja Real, kellel on võrdselt üheksa võitu. CSKA sai kodus 77:70 jagu Müncheni Bayernist, Sonny Weems tõi moskvalastele 15 punkti ja andis viis korvisöötu. Bayerni parim oli 14 punktiga Deon Thompson, Chevon Troutman ja Nihad Djedovic lisasid kumbki 13 punkti.

Maccabi lähim jälitaja Istanbuli Galatasaray Liv Hospital oli võõrsil 84:72 parem alagrupi punasest laternast Kaunase Žalgirisest, Carlos Arroyo tõi Galatasarayle 19 punkti ja andis 7 korvisöötu. Malik Hairston lisas 16 punkti ja võttis 8 lauapalli. Vahegrupis seni vaid ühe võidu saanud Žalgirise suurim korvikütt oli tavapäraselt 19 punktiga Justin Dentmon. Galatasarayl on nüüd tabelis 6 võitu ja 6 kaotust, nende kõrvale võib tõusta Kubani Lokomotiv, kes kohtub homme Belgradi Partizaniga. Bayernil on tabelis viis võitu.

E-vahegrupis jäi edasipääsulootuse juba minetanud meeskondade vahelises duellis kindlalt peale Vitoria Laboral Kutxa, alistades võõrsil koguni 105:79 Istanbuli Anadolu Efesi. Võitjatele tõid Tibor Pleiss 20 ja Fernando San Emeterio 16 punkti, väga ühtlaselt punkte kogunud Türgi meeskonna resultatiivseim oli 13 silmaga Kerem Gönlüm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles