Sagan võidutses Belgia klassikul, Jõeäär katkestas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan (rohelises)
Peter Sagan (rohelises) Foto: SCANPIX

Traditsioonilised munakiviklassikud Belgias jätkusid täna 213 kilomeetrise E3 Harelbeke ühepäevasõiduga ning parimat minekut näitas Peter Sagan (Cannodale). Eestlastest oli stardis ka Gert Jõeäär (Cofidis), kes tulemust paraku kirja ei saanud

Trassile jäänud 17 munakivilõiku purustasid ratturitegruppi armutult ning kitsad teed põhjustasid ka mitmeid kukkumis. Kaardid löödi segamini umbes 40 kilomeetrit enne finišit, kui ühe kukkumise ohvriks sattus ka tiitlikaitsja Fabien Cancellara (Trek Factory) ning otsustava kiirenduse tegi Gerrant Thomas (Sky). Britile järgnesid Sagan ning Omega Pharma Quick Step särgis sõitvad Nikki Terpstra ja Stijn Vandenberg, kirjutab rattaprofid.ee.

Teises grupis tegi Cancellara küll meeleheitliku jälitustööd, kuid teised ratturid temaga koostööd teha ei tahtnud ning võitja pidi selgitama juhtkvartet.

Omega Pharma Quick Step mehed sooritasid finiši eel korduvaid rünnakuid, kuid Thomas ja Sagan jagasid vastutust solidaarselt ning viimasele kilomeerile mindi vastu ühiselt. Esimesena alustas lõpuspurti Vandenberg, kuid Thomas reageeris kiirelt ning sai belglasele koheselt tuulde. Otsustavat hetke ei maganud ka Sagan maha ning viimasel 200 meetril jäi slovakil üle ainult võidu vormistamine.

Cofidise ratturitest sõitis suure enamuse sõidust jooksikute grupis Florian Sénéchal, kes lõpptulemuseks sai 14. koha. Stardis oli ka Gert Jõeäär, kuid mõne nädala eest kaaluka võidu teeninud eestlane täna tulemust kirja ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles