Varrak: Rakvere vastu on väga harjumatu mängida

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Foto: Kristjan Teedema

Korvpalli Eesti meistriliigas olid laupäeval Jõhvi spordihoones võistlustules Rakvere Tarvas ja Kalev/Cramo. Meeskonnad pakkusid pealtvaatajatele tulise lahingu, millest väljus võitjana valitsev Eesti meister 85:79.
 

Alar Varrak oli mängujärgselt morn: «Sellist mängu pole kohanud. Ma veel täpselt mäletan, et veerandaja lõpus sai kaheminutilisel pausil toonitatud, et mehed, see mäng ei ole läbi. Tüüpiline Rakvere. Kui neil hurraa üles lasta, siis nägime, et võivad ka Prantsusmaa tippklubiga punkt-punkti mängu mängida. Väga harjumatu on mängida nende vastu.»

Avaveerandit valitses kindlalt Kalev, kes haaras juhtohjad kindlalt enda kätte, lastes Rakverel esimese kümne minutiga visata vaid 7 punkti, enese 26 vastu. Teisel veerandajal pooled aga vahetusid. Rakvere tabas mitmeid hulle kolmeseid, aga kalevlastel seevastu ei sujunud enam ei rünnakul ega ka kaitses ning poolajaks oligi seis juba tasakaalustunud, kuid ees siiski Kalev 40:38, vahendab basket.ee.

«On õnnestunud mängijad kahe viimase mänguga juba play-off lainele viia. Vastane tõenäoliselt väga tõsiselt ei võtnud. Alguses ei saanud minema, aga pärast oli juba täitsa minu maitse järgi meie meeskond,» rääkis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber mängujärgselt.

Pärast poolajapausi jätkus punkt-punkti heitlus. Kumbki meeskond ei andnud alla, vaid võideldi iga punkti pärast ning enne otsustavat kümmet minutit oli Kalev siiski ees, kuid nende edu minimaalne 61:60. Viimane veerandaeg möödus enamasti kalevlaste vedamisel, siiski ei tulnud midagi kergelt kummaltki poolelt. Kohtumise lõppedes oli Kalev eduseisul 85:79.

Kalevlaste resultatiivseim oli oma mängukindlust leidev Gregor Arbet, kes viskas 20 punkti. Teda toetasid Vlad Moldoveanu 13, Frank Elegar 11 ning Curti Millage 10 silmaga. Moldoveanu korjas lauast lisaks 11 palli, tehes kaksikduubli. Rakvere suurimad korvikütid olid Kristo Saage 17, Giedrius Gustas 15 ning Juris Umbrasko ja Silver Leppik, mõlemad 14 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles