Uruguay koht MM-finaalturniiril sattus ootamatult ohtu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay jalgpallikoondis.
Uruguay jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Uruguay jalgpalliliidu juhatus astus täies koosseisus tagasi ning seetõttu võib nelja aasta taguse MMi neljanda koha meeskonda ohustada tänavuselt finaalturniirilt eemale jäämine.

Juhatuse taandumise põhjuseks on valitsuse otsus loobuda riigi kahe suurema klubi Peñaroli ja Nacionali mängudele politseinike saatmisest – klubide äärmuslikke fänne, kes kannavad nimetust «barras bravas», peetakse isegi vormikandjate jaoks liiga ohtlikeks. «Juhatus tunneb, et peab kõrvale astuma ning laskma teistsugustel poliitilistel vaadetel meie riigi jalgpalli juhtida,» lausus alaliidu president Sebastián Bauzá.

Riigi suurimad päevalehed El Pais ja El Observador avaldasid seepeale kartust, et Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) võib tõlgendada antud sammu kui poliitilist sekkumist jalgpalliellu, millega kaasneb tavaliselt vastava riigi koondisele ja klubidele määratav keeld osaleda rahvusvahelistel võistlustel.

Valitsus langetas otsuse pärast kolmapäeval Montevideos toimunud Libertadorese karikaturniiri kohtumist Nacionali ja Argentiina klubi Newell’s Old Boysi vahel. Kodumeeskond kaotas 2:4 ning pärast mängu läksid Nacionali fännid politseinikega kähmlema. Viga sai mitu võimuesindajat ja fänni, vahistati 40 inimest. Politseinike puudumisel jäi juba ära Peñaroli nädalavahetusel toimuma pidanud liigamäng.

Uruguay kuulub MM-finaalturniiril D-alagruppi, kus nende vastasteks on Inglismaa, Itaalia ja Costa Rica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles