MK-etapil 11. koha saanud Rammo: sain mõõdupuu, mis näitab õiget suunda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo Mallorca etapil.
Karl-Martin Rammo Mallorca etapil. Foto: Pedro Martinez

Eesti purjetajad Karl-Martin Rammo ja Deniss Karpak lõpetasid edukalt tugevatasemelise Mallorca MK-etapi. Rammo sai Laser Standardil 11. koha, Karpak oli Finn-klassis 10.

«Esimesena medal race-ist väljas! Kolm punkti! Pole kunagi selle koha peal olnud. Olin alati arvanud, et see on sama ebameeldiv kui neljas olla, esimesena pjedestaalilt maas, kuid pean tunnistama, et mu praegune tunne pole sugugi halb,» kirjutas Rammo pärast võistlust oma blogis.

«Nagu võistluse eel ütlesin, siis võtan selle aasta algusfaasi vähe rahulikumalt kui tavaliselt, sest kalendris on rist alles septembris, kui MM-il jagatakse OM-pileteid. Pärast suhteliselt kehvade tuuleoludega USA laagrit vajasin regatti, mis läheks lõpuni, kõik sõidud saaks kirja. Seda me siin ka saime, kusjuures nii tugevat konkurentsi pole ma MK-l ammu näinud, kõik olid kohal, nagu MM. Sain täpselt selle, mida vajasin - mõõdupuu, kuid mitte ainult, sain mõõdupuu, mis näitab ka suunda. Julgen väita, et see suund näitab noolega ülespoole, rohelise suunas, ja SEE on orientiir, mida siit vajasin,» kirjutas purjetaja. Rammo jääb Mallorcale edasi treeninglaagrisse, järgmise stardi MK-sarjas teeb ta aprilli lõpus Hyeresis.

Ainsa eestlasena MK-etapil medalisõitu jõudnud Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) asus medalisõitu kohe juhtima, kuid siis selgus, et ta tegi valestardi. Karpak hoidis suurema aja sõidust neljandat kohta ning finišeerus viiendana, kuid valestardi tulemusel siis talle medalisõidu 10. koht ja kokkuvõttes 83 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles