Viljandi alistas veerandfinaalis Aruküla

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Liis Treimann

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel tehti algust kahe võiduni toimuvate veerandfinaalidega, kus on vastamisi HC Viimsi/Tööriistamarket – Värska Originaal ning Viljandi HC – Aruküla SK. Viimsi sai Värskast jagu 29:28.

Viljandi ja Aruküla esimest vastasseisu sai jälgida Postimehe otsepildi vahendusel, 33:24 võidu teenis Viljandi. Mäng on ka järelvaadatav.

Viljandi ja Aruküla vaheline bilanss põhiturniiril jäi viiki ehk mõlemad meeskonnad võitsid ühe kohtumise ning korra poolitati punktid. Põhiturniiri lõpp sujus paremini viljandlastel, kes alistasid viimases voorus võõrsil Audentese 39:21. Aruküla jäi aga samuti vastase väljakul 23:41 alla Viimsi/Tööriistamarketile.

EMile jõudnud Eesti juunioride koondisega oli seotud ka viljandlasi, kelle peatreener Marko Koks loodab, et see turniir tuli noortele kasuks. «Saime Sloveeniast hea emotsiooni. Iseasi, kui palju väsimus nüüd võib mõjutama hakata. Siiski algab play-off ja taganeda pole kellelgi enam kuhugi ning igaks kohtumiseks tuleb ennast maksimaalselt häälestada,» lausus Koks, kelle meeskond on viimastel hooaegadel võidelnud medalite eest. «Praegu pole meie olukord enam selline nagu varem. Koosseis on muutunud ning lisaks sellele on meil ühistreeningute arv vähenenud. Aruküla trumbid on aga teada ehk siis peame kinni saama nende liidrid Andre Silla ja Mihkel Vaheri.»

Aruküla lõpetas põhiturniiri kahe suure kaotusega: Viljandile jäädi alla 16 ja Viimsi/Tööriistamarketile 18 väravaga. «Nüüd on käes eksamite aeg ja loodetavasti teeme need ära,» illustreeris Aruküla juhendaja Toivo Järv. «Praegu on meil kõik põhimehed rivis, ent õhus ripub ikkagi ohtralt küsimärke. Treeningute pealt on midagi raske öelda, sest õige pildi saab ikka mängust. Kui rünnak on meil Viljandiga võrdne, siis kaitses on nad paremad. Lisaks said nende poisid kuni 20-aastaste EM-valikturniirilt hea emotsiooni, samuti on neil võrdväärsed vahetused igale positsioonile.»

Põhiturniiri lõpptabel (21 vooru): Põlva Serviti 41, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 35, HC Viimsi/Tööriistamarket 26, Viljandi HC 21, Aruküla SK 18, Värska Originaal 18, Audentes 7, SK Tapa 2 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles