Hispaania tippklubi ekspresident tellis oma järglase röövimise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valencia jalgpalliklubi.
Valencia jalgpalliklubi. Foto: SCANPIX

Hispaania politsei vahistas Valencia jalgpalliklubi ekspresidendi Juan Soleri, kellele pannakse süüks ärimehe Vicente Soriano inimröövi tellimist.

Jabura kuriteo taga on tüli Valencia klubi aktsiate üle. Soler ostis 2004. aastal klubis enamusosaluse, ent ajas Valencia oma suurejooneliste plaanidega peaaegu pankrotti ning uue ja uhke staadioni ehitamise või 70 miljoni euro eest Cristiano Ronaldo ostmise asemel pidi klubi hoopis hakkama ellu jäämiseks oma paremaid mängijaid müüma. Nii lahkusid Valenciast näiteks David Villa, David Silva ja Juan Mata.

Soler läks ühtlasi klubis suuruselt teist aktsiapakki omanud Sorianoga põhjalikult tülli ning pidi 2008. aastal presidendiametist taanduma. Mehed käisid aastaid kohtuteed, kuid nüüd otsustas Soler vVäljaande Las Provincias teatel tüütust konkurendist vabanemiseks kasutusele võtta kiiremad meetmed ning palkas 100 000 euro eest itaallasest kurjategija, et too Soriano rööviks.

Politsei sai Soleri kurjast plaanist aimu ja hoiatas Sorianot, kes liikus paaril viimasel nädalal ringi vaid ihukaitsjate saatel. Solerile määrati keeld minna Sorianole lähemale kui 15 meetrit, samuti kehtestati talle Hispaaniast lahkumise keeld ning kohustus käia pidevalt politseis oma asukohta registreerimas. Kohtuprotsess Soleri üle peaks algama lähiajal, süüdimõistmisel võib teda oodata mitme aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles