Vigastustest räsitud Tartu asus finaalseeriat juhtima

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Kollo rünnakust jääb pall Selveri väljakupoolele maha.
Kristo Kollo rünnakust jääb pall Selveri väljakupoolele maha. Foto: Margus Ansu

Võrkpalli Eesti meistriliiga finaalseeria kolmas mäng Tartu Bigbanki ja Tallinna Selveri vahel kulges heitlikult, kuid 3:1 võidu võttis Tartu ja läks seeriat 2:1 juhtima. «Eks alguses (Robert) Tähega juhtunu mõjutas natuke ja (Artis) Caicsi jalg ei pidanud ikkagi vastu. (Andres) Toobal aga sütitas tiimi hästi. Kokkuvõttes töövõit,» sõnas tartlaste juhendaja Andrei Ojamets pärast kohtumist.

Mäng algas Tartu jaoks kerge ehmatusega, sest soojendusel sai üks meeskonna liidreid, nurgaründaja Robert Täht meeskonnakaaslase Kevin Soo küünarnukiga löögi vastu pead, mis tekitas Tähele pähe haava ning algkoosseisus ta väljakule joosta ei saanud. Tema asemel alustas Karl Jaani. Tähele tehti samal ajal riietusruumis õmblusi ja ta sekkus alles avageimi lõpus 23:24 kaotusseisul ning tema löök Selveri blokki lõpetas avageimi 25:23 Selverile. Seejuures oli pealinna meeskond kogu geimi tagaajaja rollis olnud. «Väga hull löök ei olnud, kolm õmblust vaid. Sõber Kevin Soo lõi soojenduse ajal kogemata küünarnukiga pähe. See andis mulle aga pigem adrenaliini juurde mängus. Täna me tahtsime seda võitu rohkem,» rääkis Täht pärast kohtumist.

Tartu poolel ei lubanud valutav hüppeliiges Artis Caicsil pärast avageimi eilses kohtumises kaasa teha. Seega mängis alles äsja jalatraumast taastunud Andres Toobal vahetuseta lõpuni. Eelmise mängu eel põlve vigastanud Selveri liidri Hindrek Pulga osas on nüüdseks aga selge, et tema enam finaalseerias väljakule ei tule ja tema asendamisega peab hakkama saama 18-aastane Oliver Orav, kes kahes mängus ongi olnud meeskonna resultatiivseim.

Teine geim algas Selveri taktikepi all, sidemängija Martti Keele rünnakust oldi juba 8:2 eduseisus. Tartu jõudis pärast pikka tagaajamist Kristo Kollo serviässast punkti kaugusele – 13:14 – ja Henri Treial viigistas 14:14. Lõpus olid tablool pidevalt viiginumbrid ja mõlemad meeskonnad tegid palju omavigu, kuni 24:24 seisult tõid Renee Teppani rünnak ja Henri Treiali ässpalling geimivõidu 26:24 Tartule.

Kolmandas geimis läks Tartu 9:9 viigiseisult 14:11 ette, ent Selver suutis vahe tagasi mängida ja pääses seisul 23:24 punkti kaugusele. Selveri tulivihane juhendaja Avo Keel pöördus korduvalt kohtunike poole, sest polnud olulistel hetkedel tehtud otsustega sugugi rahul. Geimivõit Tartule 25:23. Neljandat geimi alustasid kodusaalis mänginud tartlased vägeva emotsiooniga, minnes 14:6 juhtima ja tagasi ei vaadatud – geim Tartule 25:21. «See mäng oleks võinud olla 3:0. See mäng võeti meil käest ära, teises ja kolmandas geimis tehtud otsustega. Oma meeste kohta paha sõna öelda ei saa, servi vastuvõtt oli parem kui eelmises kohtumises ja asjad sujusid normaalselt. Vastastest tegi Renee Teppan täna liiga palju pahandust - lõi silmad kinni pallid läbi bloki,» põhjendas Keel pärast kohtumist.

«Kui laupäeval saaks neist jagu, siis usun, et läheb veel põnevaks see seeria. Kui ei saa, siis läheb juba väga raskeks,» lisas ta.

Võitjate resultatiivseim oli täna 21 punkti (+8) kogunud Renee Teppan, kusjuures avageimis jäi diagonaalründaja nulli peale. Kristo Kollo tõi meeskonnale 18 (+7) ja Robert Täht 14 (+9) silma. Kaotajate poolel kogusid 15 punkti nii Martti Rosenblatt kui Oliver Orav. Pallinguässades oli tartlaste paremus 10-3, blokis 13-9 ja rünnakul 54%-49%.

Seeria neljas mäng algab laupäeval kell 16 Audentese spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles