Dilyseta mänginud Rock täitis treeneri ülesande

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viskel olev 39-aastane Valmo Kriisa pidi mõlemas pronksiseeria mängus viibima platsil üle 30 minuti.
Viskel olev 39-aastane Valmo Kriisa pidi mõlemas pronksiseeria mängus viibima platsil üle 30 minuti. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Rocki korvpallimeeskond kordas oma viie aasta tagust tegu, võites Balti liiga pronksmedalid. Pronksiseeria kordusmängus alistasid igas mõttes haavatud tartlased võõrsil Tampere Pyrintö 74:65. Kuna reedesest avamängust oli Rockil kaasas 13-punktiline edu, oli kokkuvõttes võit ülekaalukas.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on Balti liiga pronks viimasel ajal hullumeelset mängugraafikut talunud meeskonnale justkui väike preemia. «Turniiri käigus kasvas küll meie isu ja seepärast on kahju, et me ei saanud mängida finaalis, kuid lohutusauhinna saime ikkagi,» lausus ta.

Kullamäe tundis heameelt, et Gert Dorbeku äsja paranenud jalg pidas vastu ning kapten Marek Doronin sai samuti jalavigastuse kiuste meeskonda aidata. Kuid nende meeste vägitükkide kõrval oli meepotis ka tõrvatilk. Justkui traumeeritud Augustas Peciukeviciuse ja Tanel Kurbase puudumisest olnuks veel vähe, pidi Rock eile saama hakkama ka leedulasest tsentri Vilmantas Dilyseta.

«Tegemist oli mänguväliste põhjustega. See, et ta ei sõitnud koos meeskonnaga Soome, oli minu otsus, see, et ta mängus ei osalenud, aga tema enda otsus,» nentis Kullamäe.

Eilset mängu ei pidanud Kullamäe kuigi ilusaks. Esimesel poolajal tegid tartlased koguni 15 pallikaotust ja seepärast olid nad poolajaks taga 34:37. Teisel poolajal suudeti aga praaki vältida ja mängu lõpuks kogunes juurde vaid viis pallikaotust.

«Tänu meie pallikaotustele viskasid nad esimesel poolajal 37 punkti, kuid lõpuks suutsime neid hoida ikkagi väikse skoori peal. Kui me lubanuks Pyrintöl visata kodus 80 või 90 silma, poleks me medaleid kaela saanud,» selgitas Kullamäe. «Rünnakul pole nende vastu keeruline mängida. Kuna suutsime teisel poolajal pallikaotusi vältida, leidsime üles õiged mängijad ja õiged viskekohad.»

Eile õhtul sõitis Rock koju. Täna saavad mängijad puhkepäeva, kolmapäeval alustatakse Valga vastu koduse meistriliiga veerandfinaalseeriat.

Kahes paaris mängud juba käivad. Tallinna Kalev alistas eile TTÜ 64:63 ja asus kolme võiduni peetavat seeriat 2:1 juhtima. Rakvere Tarvas oli aga oma veerandfinaalseeria avamängus 86:53 üle Pärnust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles