Prikamje pääses Venno abiga veerandfinaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (paremal).
Oliver Venno (paremal). Foto: kuzbass-volley.ru

Eesti võrkpallikoondise diagonaalründaja Oliver Venno aitas pühapäeval 12 punktiga kaasa Permi Prikamje võõrsil saavutatud võidule Jaroslavli Jaroslavitši üle Venemaa superliiga põhiturniiri viimases voorus. Prikamje võidunumbrid olid 3:1 (25, 23, -22, 23). Venno lõi 29-st tõstest punktiks kümme (34%) ning tegi ühe tulemusliku bloki ja servi, kasuteguriks +6. Eestlane oli Permi meestest närvesööva mängu resultatiivseim.

Selle võiduga möödus Prikamje Ufaa Uralist (eelmiste meistrivõistluste hõbe!) ja pääses viimasena veerandfinaali ehk esikümnesse. Veerandfinaalkohtumiste viis edukamat jätkavad võistlust pääsu eest finaalturniirile. Prikamje vastaseks veerandfinaalis on põhiturniiri kolmandana lõpetanud Moskva Dünamo. Pealinna klubi on tõusnud tippvormi, mida kinnitab eilne 3:1 võit Zeniidi üle, vahendab volley.ee.

Oliver Venno oli 196 punktiga superliiga resultatiivsustabelis kahekümne viies (+64), tuues igas geimis keskmiselt 3,2 punkti. Tahapoole jäi hulk nimekaid mehi: Euroopa meister Aleksei Spiridonov, olümpiavõitjad Sergei Tetjuhhin ja Dmitri Iljinõhh, Saksamaa koondislane Björn Andrae jmt. Resultatiivseim oli 376 (+239, geimis 5,1) punktiga Nižni-Novgorodi Gubernija ja Venemaa koondise diagonaal Nikolai Pavlov.

Superliiga üks nooremaid, vähemnimekaid ja rahaliselt vähemkindlustatud meeskondi, Permi Prikamje, kogus 22 mänguga kaheksa võitu ja 14 kaotust, mis andis põhiturniiril 26 punktiga kümnenda koha. Superliiga põhiturniiri alustas kahes alagrupis 16 meeskonda, turniiri teises pooles astus mängust välja Ukraina parim klubi Harkovi Lokomotiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles