Pistorius proovis tunnistuse lõpus võita kohtuniku poolehoidu armastusluuletusega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna lõppes kuulsa Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpiasportlase Oscar Pistoriuse kohtuprotsessis viiepäevane kahtlusaluse ülekuulamine. Kui süüdistaja Gerrie Nel väitis kokkuvõttes, et Pistorius teadis oma tüdruksõpra Reeva Steenkampi tulistades väga hästi, mida ta teeb, siis süüalune esitas omalt poolt valentinipäeva luuletuse, mis oli tõestuseks tema ja Steenkampi armastusest.

Süüdistaja võttis täna viis päeva kestnud Pistoriuse ülekuulamise kokku ning väitis, et kuigi paraolümplane ise on väitnud, et pidas vannitoas olnud Steenkampi sissemurdjaks, teadis ta tegelikult väga hästi, mida teeb, ning seega oli tegemist ettekavatsetud tapmisega.

«Sa tulistasid läbi ukse neli lasku, teades, et ta seisab selle ukse taga,» rääkis Nel täna kohtus. «Ta oli lukustunud vannituppa ning sina varustasid end relvadega selleks, et teda tulistada ning tappa.» Süüdistaja lisas, et Pistoriuse motiiviks oli asjaolu, et nad olid Steenkampiga tülis.

27-aastane Pistorius vastas süüdistaja kokkuvõttele, et see ei ole tõsi, ning proovis ümber lükata ka väiteid, et nad Steenkampiga tõsiselt omavahel raksus olid. Selleks luges Pistorius kohtuotsust langetavale kohtunikule ette kaardi, mille ta oli enne Steenkampi surma naiselt saanud.

«Roosid on punased, kannikesed on sinised. Arvan, et täna on hea päev sulle öelda, et armastan sind,» seisis kaardil, mille Pistorius ette luges.

Protsess Pistoriuse üle jätkub homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles