Marko Albert leppis triatlonis 41. kohaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert võitlemas Pekingi olümpia meeste triatloni jooksudistantsil.
Marko Albert võitlemas Pekingi olümpia meeste triatloni jooksudistantsil. Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpiamängude meeste triatlonis ei suutnud Marko Albert parandada Ateena olümpial teenitud 21. kohta ja lõpetas 41. kohaga.

Albert alustas hästi ja oma trumpala ujumise lõpetas ta üheksandana.
«Jäin ujumises troppi kinni ja siledas vees ujuda ei saanud,» rääkis Albert oma meelisalal toimunust. «Esimese poi juures oli päris suur küünarnuki tunne, sain olümpiavõitjalt Frodenolt ka paar tükki sisse, aga ega mina võlgu ka ei jäänud.»

Jalgrattasõidu alguses koondus kuskil 50-liikmeline peagrupp, kuhu kuulus ka Albert, kes üritas aktiivselt grupi eest töötades seda väiksemaks teha. See kahjuks ei õnnestunud ja jooksma läks Albert peagrupist ja 47. kohalt. «Ratta peal oli alguses päris viiskas tunne, aga kaks ringi enne lõppu hakkas kuumus tunda andma,» seletas Albert. «Joosta ei suutnud enam kuidagi.»

Jooksuga suutis Albert lõpuks tõusta 41. kohale. Kogu distantsi läbis eestlane 1.54.13,58.

Oma esitusega Albert rahule eriti ei jäänud. «Arvan, et ma ennast eksamilt läbi küll ei laseks,» mõtiskles Albert ja lisas siis rõõmsamalt. «Kuni Londoni olümpiani tuleb istuma jääda.»

Ajaga 1.48.53,28 võitis olümpiakulla sakslane Jan Frodeno, Kanada esindaja Simon Whitfieldi ja uus-meremaalase Bevan Docherty ees.

Võistluse käik: 

Marko Albert lõpetas ujumisdistantsi kümnenda kohaga, kaotust liidrile oli kogunenud umbes kümme sekundit. Juhtis uus-meremaalane Shane Reed.

Jalgrattadistantsi alguses tehti vahed tasa ja koos on kuskil 42 meheline peagrupp, kus eesotsas teeb tööd ka Albert.

Albert on ülimalt aktiivne ja üritab tempot üleval hoida ja võimalusel ka suurelt grupilt eest ära sõita. Siiani pole äraminekukatsed õnnestunud.

Grupilt on eest ära saanud kolm meest ja vahe suure grupiga on juba üle kolmekümne sekundi. Kolmene grupp on jäänud kaheliikmeliseks, üks mees on ära langenud.

Jattadistants sai läbi - kaks meest lähevad ees järel suur jälitajategrupp, kus  47. kohal on ka Marko Albert.

Jooksikud püüti kinni ja ees üheksaliikmeline punt, suur peagrupp on laiali lagunenud.

Pärast esimest 2.5 kilomeetrist jooksuringi on Marko Albert 42. kohal kaotust liidrile on juba üle kahe minuti.

Finiš:  Võitja on sakslane Jan Frodeno, teisena ületab finišijoone Kanada triatleet Simon Whitfield ja kolmandaks tuleb uus-meremaalane Bevan Docherty.

Marko Albert jõuab finišisse 40ndana kaotades võitjale 5.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles