NFLi reeglid: treeningutel kiivrit kanda ja palli kasutada ei tohi

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: Getty Images

Vastavalt kollektiivleppele on NFLis täpselt määratud, millal, kui palju ja millist trenni teha tohib. Mängijate ametiühing on reeglid kehtestanud seetõttu, et pallurid saaksid enne uut hooaega taastuda ja vigastusi ravida ning vältida uusi traumasid. Margus Hunt ja Cincinnati Bengals peavad sarnaselt kõikidele teistele klubidele järgima mitut allpool toodud reeglit.

Treeningkogunemised enne ametlikku hooajaeelset laagrit on jaotatud kolme faasi.

•    Esimene faas algas tänavu 21. aprillil ja kestab kaks nädalat. Selle aja jooksul tohib teha vaid füüsilist ja vastupidavustrenni või taastavaid harjutusi.

•    Esimese faasi ajal võivad mängijatega tegeleda vaid üldfüüsilise treenerid ja füsioterapeudid, kel pole klubis teisi ülesandeid. Ülejäänud treenerid ei tohi viibida väljakul ega mingil muul moel osaleda treeningutel ega neid ka jälgida.

•    Palli kasutamine on keelatud või kui, siis pall ei tohi harjutuste ajal liikuda. Vaid mängujuhid tohivad teha sööduharjutusi, visates palli püüdjatele. Püüdjaid katta ega takistada ei tohi.

•    Mängijad ei tohi treeningute ajal kanda kiivrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles