Oodatust tunduvalt kahvatum, kuid vaatamata sellele ülimalt enesekindel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola ja Arjen Robben olid vaatamata kaotusele mänguga rahul.
Pep Guardiola ja Arjen Robben olid vaatamata kaotusele mänguga rahul. Foto: AP/Scanpix

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi andis mullu Meistrite liiga poolfinaalis tulevikku silmas pidades tõelise tormihoiatuse, kui kahe mängu kokkuvõttes alistati 7:0 FC Barcelona. Tänavu on turniiri samas faasis nende vastaseks teine Hispaania suurklubi Madridi Real. Avalahingu võitis Real koduväljakul tänu Karim Benzema tabamusele 1:0, kuid Bayerni juhendaja Pep Guardiola ja tema hoolealused on järgmisel teisipäeval peetava kordusmängu eel väga enesekindlad.


«Meil jäi puudu olukordade lõpetamisest. Tulemus ei ole ideaalne, kuid suudame korduskohtumiseks asju parandada. Olen väga optimistlik. Isegi optimistlikum kui avamängu eel,» sõnas Bayerni juhendaja Pep Guardiola Reutersile. «Tahtsime palli vallata (Bayern hoidis palli enda käes 64 protsenti mänguajast). Kontrollisime olukorda, kuid Madrid panustas vasturünnakutele ning neil on vastavad mängijad, kes oskavad neid olukordi ära kasutada.»

«Läheme korduskohtumisele enesekindlalt vastu. Mängisime hästi, suutsime suurepärase Madridi Reali üle domineerida,» leidis Bayerni poolkaitsja Arjen Robben ZDFiga rääkides.

«Ma arvan, et Bayern ei ole kunagi suutnud Santiago Bernabeul niimoodi domineerida. Fakt on siiski see, et meie kontrollisime palli, mitte lõpptulemust,» lisas tiimi spordidirektor Matthias Summer.
Samal ajal oli Bayerni aupresident Franz Beckenbauer tiimi mängu suhtes ülimalt kriitiline. «Palli valdamisest ei ole mingit kasu, kui väravavõimalusi loob hoopis vastasmeeskond. Bayern peaks olema rahul, et Real lõi ainult ühe värava,» teatas Beckenbauer Saksamaa televisioonile.

Sellises väljaütlemises pole aga midagi üllatavat, kuna Beckenbauer on tänavusel hooajal varemgi Guardiola mängustiili kritiseerinud. «Samamoodi jätkates näeme varsti välja nagu Barcelona ja keegi ei viitsi meie mänge vaadata, see võib isegi fännid ära tüüdata.»

Mis on Bayerni mängustiilis võrreldes mullusega siis kõige rohkem muutunud? «Silmale nähtavaid muutusi on toimunud. Mullu oli meeskond rohkem tasakaalus ja võimeline erinevalt mängima: oli nii kiireid vasturünnakuid kui ka atraktiivset domineerivat mängu. Sel aastal on domineeriv mängustiil selgelt võimendunud,» võrdles Eesti koondise abi­treener Janno Kivisild. «Bayern mängib suurte jõududega vastaste poole peal. Kui kõik tuleb välja, siis on seda väga ilus vaadata. Samas on sellisel stiilil ka omad ohud. Nagu kolmapäevane mäng näitas, võivad kiired vasturünnakud olla väga ohtlikud.»

Suurepäraste füüsiliste võimetega Madridi klubi mängijad suutsidki avamängus oma trumbi kokkuvõttes peale suruda. «Realil on vajalikku kiirust ja mobiilsust vasturünnakute jaoks ning see on Bayerni vastu valus relv,» lisas Kivisild, kuid märkis, et Müncheni tiimi tänavune hooaeg on olnud siiski muljetavaldav. «Hooaja alguses olin meeldivalt üllatunud, kui kiiresti sai Guardiola meeskonna oma käe järgi mängima. Bundesligas kindlustati ka tiitel üle mõistuse vara. Viimasel ajal on nad olnud natuke haavatavamad ja piltlikult öeldes on saadud esimesed triibulised, kuid mingeid põhjapanevaid järeldusi on veel vara teha.»

Guardiola karjääris oli kolmapäevane kohtumine samuti märgilise tähendusega. Nimelt ei olnud ta treenerina Reali kodustaadionil varem pidanud kaotusekibedust tundma, Barcelona juhendajana oli ta sealt alati lahkunud vähemalt viigiga. Samal ajal võib Reali juhendaja Carlo Ancelotti endiselt uhkustada faktiga, et ei ole  üheski seerias veel Saksamaa klubile kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles