Mourinho tähtede kolmikule: arenege või müün ühe teist maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eden Hazard ja Oscar peavad võitlema oma koha nimel Chelsea meeskonnas.
Eden Hazard ja Oscar peavad võitlema oma koha nimel Chelsea meeskonnas. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea peatreener Jose Mourinho andis mõista, et on valmis müüma maha ühe oma kolmest tipptasemel poolkaitsjast – portugallasel jagus kriitikat nii Eden Hazardi, Oscari kui ka Andre Schürrle aadressil.

Paar päeva tagasi, pärast Meistrite liiga poolfinaalis Madridi Atleticolt saadud kaotust lausus Mourinho, et Hazardi näol pole tegu meeskonnamängijaga, kes oma kaaslasi kaitsetegevuses abistaks. Lisaks vihjas Mourinho, et Brasiilia koondisesse kuuluv Oscar hoiab ennast suvel kodumaal toimuvaks MMiks.

«Minu arvates oli Oscar mitu kuud meie parim mängija – alates augustist ning lõpetades novembri-detsembriga. Ta oli lihtsalt fantastiline. Ning pärast seda on tema vorm olnud väga kõikuv,» vahendab The Telegraph portugallase sõnu. «Hooaja otsustavas faasis oli ta aga madalpunktis – vigastatud, ei saanud treenida, üritas oluliseks mänguks terveks saada, kuid ei saanud. Mõni mäng oli liiga oluline, et seal pooltervet mängijat kasutada. Kujutan ette, et paari nädala pärast on ta jälle vormis ja MMiks veel eriti heas vormis,» oli Mourinho sarkastiline. Kui ajakirjanikud küsisid otse, kas Oscar hoiab end tema arvates MMi jaoks, andis Mourinho endale omase mõistatustliku vastuse: «On asju, mida mina ei saa muuta.»

Mourinho võrdles Hazardi ja Oscari esitusi ka kolmanda poolkaitsja Williani arenguga. «Willian on teinud sammu edasi. Aga iga mängijaga ei saada sind edu. Lõppude lõpuks on kõik nende enda teha – treener võib aidata, aga mängija peab ise tegutsema. Kõik, kelle vanus võimaldab neil areneda, peavad arenema. Kõik. Kas Schürrle hooaeg oli hea? Mitte just halb, aga järgmine peab olema parem. Mohamed Salah, Oscar, Willian, Hazard – nad on kõik selles vanuses, et peavad veel arenema,» lausus Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles