Roolijoodik Northugi ähvardavad vanglakaristus ja sponsorite kaotus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug tegi maikuus oma Audiga purjuspäi avarii ja põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas suusatähe siiski õige pea.
Petter Northug tegi maikuus oma Audiga purjuspäi avarii ja põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas suusatähe siiski õige pea. Foto: SCANPIX

Eile varahommikul Trondheimis purjuspäi autoavarii teinud ja sündmuskohalt põgenenud Norra suusatäht Petter Northug võib selle eest trellide taha sattuda.

VG vahendab advokaadi Mette-Yvonne Larseni sõnu, mille kohaselt Northugile võidakse määrata ühe kuni kahe kuu pikkune vanglakaristus. Larseni väitel on selle juures raskendavaks asjaoluks sündmuskohalt põgenemine.

Lisaks uuris VG suusataja sponsoritelt, milliseid samme need kavatsevad ette võtta. Mitu toetajat möönis, et kaalub tõsiselt toetuse tagasivõtmist, kuna seda võimaldav punkt on lepingutes olemas. «Kaalume veel, mida teha, aga tegu on kahtlemata tõsise vahejuhtumiga,» märkis Northugi ühe peasponsori Coopi esindaja Kristin Paus. VG väitel võib suusatäht seeläbi jääda ilma enam kui 3,5 miljonist eurost.

Coopi tegejuht Svein Fanebust lisas eraldi tehtud avalduses järgmist: «Firma on äärmiselt pettunud, et Petter on nii rängal moel seadust rikkunud. Ta on käitunud viisil, mis ei sobi kokku nende põhimõtetega, mida ta peaks vastavalt Coop Norgega sõlmitud lepingule järgima.» Fanebusti sõnul on Coopi ja Northugi lepingus punkt, mis võimaldab niisuguse rikkumise korral lepingu ühepoolselt lõpetada.

Ka Audi, kellelt saadud sponsorautoga Northug avarii põhjustas, kutsus hommikul kokku juhtkonna kriisikoosoleku. «Me ei kavatse langetada kiirustatud otsuseid ning anname Petterile aega oma tegude üle mõtlemiseks,» märkis Audi Norra esinduse kõneisik Magnus Tegneby, kelle sõnul arutatakse tekkinud olukord suusataja esindajatega põhjalikult läbi.

Meesteajakiri Vi Menn, mis on samuti Northugi suursponsorite hulgas, võib ära jätta oma auhinnakampaania, mida on viimasel paaril aastal korraldatud. «Ajakirja korraldatud loosimise võitja on käinud kolmel viimasel aastal Petteriga Las Vegases. Tänavune reis peaks toimuma 1. juunil ja selle toimumine on kindlasti üks asi, mida me arutame. Aga mingitest otsustest on siiski veel vara rääkida,» lausus Vi Menni kirjastava Egmonti kirjastuse esindaja Alexander Osta enne tänahommikust koosolekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles