Bolt: jooksen finaalis nii kiiresti kui üldse suudan

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt võtab jooksmist olümpial kergelt.
Usain Bolt võtab jooksmist olümpial kergelt. Foto: AFP / Scanpix

Jamaicalane Usain Bolt astus vaid sammu kaugusel 100 ja 200 meetri sprindidistantside kuldse duubli tegemisest, kui võitis mängleva kergusega 200 meetri poolfinaali ja kindlustas sellega endale finaalikoha.

«Ma ei ütleks, et ma sörkisin,» seletas Bolt pärast poolfinaali. «Jooksen just nii palju kui vaja, et pääseda finaalis healt positsioonilt liikuma.»

Bolt on Pekingis võitnud juba 100 meetri jooksu võimsa maailmarekordajaga 9,69. Jamaicalase 200 meetri isiklik rekord pärineb sellest suvest, kui Ateenas läbis ta selle distantsi 19,67ga. See rekord peaks olümpial kindlalt kukkuma, kui Bolt ei otsusta finaalis vigurdada nagu ta seda tegi 100 meetri finaalis, vahendab STT.

«Jooksen täpselt nii kiiresti kui üldse suudan,» lubas Bolt, kuid ei näinud halba ka väikeses naljatlemises.
«Mis lõbutsemisse puutub, siis olen seda meelt, et ega seda jooksmist liialt tõsiselt ei tasu ka võtta,» selgitas olümpiavõitja. «See peab ikka lõbus olema.»

Kui Bolt suudab Pekingis võita mõlemad sprindidistantsid, saab temast esimene mees, kes pärast ameeriklase Carl Lewise duublit 1984. aasta Los Angelese olümpiamängudel suudab seda saavutust korrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles