Mourinho arvamus: Suarez ei kõlba aasta mängijaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho.
Chelsea peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho andis selgesõnaliselt mõista, et tema arvates ei ole Liverpooli ründaja Luis Suarez talle omistatud aasta mängija auhinda väärt.

Tänavuse hooaja jooksul 31 väravat löönud Suarezt pidasid parimaks nii kolleegide kui ka ajakirjanike ühingud, ent Mourinho loetles rea põhjusi, miks auhinda vääriks hoopis enam Manchester City ründaja Edin Džeko. «Miks nii? Sest Džeko oli hooaja alguses kolmas ründaja, peatreener ei soosinud teda, aga kui meeskond teda hooaja olulistel hetkedel vajas, sest Sergio Agüero oli vigastatud ja Alvaro Negredot tabas väravapõud, suutis just tema mängu muuta. Minu teada on ta praeguseks löönud 16 väravat. 16 väravat on kolmanda ründaja kohta midagi väga erilist – ja asi pole ainult numbrites, vaid tema mängutasemes,» sõnas Mourinho ESPNile.

«Seetõttu oleksin ma tema poolt. Ja ka selle pärast, et näen, milline mängija ta on. Ta ei löö ainult väravaid, ta jagab sööte, ta on mängus sees, ta käitub platsil viisakalt, ta on aus, ta ei sukeldu, ta ei ürita vastasmängijaid kaartidega tribüünile saata. Just seepärast valiksin mina Džeko,» teatas portugallane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles