Lõpus võetud risk tõi seeriasse pinget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo (pildil sinises Gregor Arbet) tegi oma elu ise keeruliseks ja pidi õnne tänama, et võidu kätte sai.
Kalev/Cramo (pildil sinises Gregor Arbet) tegi oma elu ise keeruliseks ja pidi õnne tänama, et võidu kätte sai. Foto: Kristjan Teedema

Tiitlikaitsja Kalev/Cramo alustas korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeriat Tartu Rockiga kohtudes jõudemonstratsiooniga, kuid viimastel minutitel anti mäng peaaegu käest ära.

«Olen iseenda peale vihane, treenerina riskisin liiga palju,» sõnas Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak finaalseeria avakohtumise viimaste minutite kohta, mil Rock tänu hulludele kaugvisetele mängu põnevaks ajas. «Mõtlesin, et mäng on läbi, ja vahetasin mängujuhid pingile ja andsin Ty Abbottile ning Indrek Kajupangale mänguminuteid. Vastased hakkasid aga pressima ja said järjest mitu kolmest. Eks see on mulle treenerina õppetund. Aga 38 minutit oli kohtumine meie kontrolli all, kuigi selle lõpu tõttu on meeleolu veidi kehvakene,» lisas Varrak 75:72 võidumängu kohta.

Kolmel viimasel hooajal tiitli 4:0 üldvõiduga Tallinna toonud Kalev/Cramo alustas võõral väljakul bravuurikalt, minnes avaveerandi lõpuks 27:17 juhtima. Esimest poolaega iseloomustas ilmekalt hetk, mil Frank Elegar võttis põrgatuse pealt palli Rocki põhimängujuht Vincent Simpsonilt, tormas ise üle väljaku kiirrünnakusse ja lõpetas selle võimsa pealtpanekuga. «Olime hästi valmis ja alguse üle ei saa nuriseda, kaitses teatud nüansid töötasid,» kommenteeris Varrak oma hoolealuste tegutsemist. Kalevi rünnakud toimusid hoopis teise tempoga kui tartlastel, poolajavileks juhiti 44:31.

Vahepeal juba 19-punktilisse kaotusseisu jäänud Tartul tekkis õnnega pooleks võimalus mäng päästa, kui Gert Kullamäe pani 2.40 enne lõppu 55:66 kaotusseisul vigadega pingile langenud Gert Dorbeku asemel mängu noore Kristen Meistri. Juba varem oli väljakul teine noormängija Kent-Kaarel Vene. Pingilt olnuks veel võtta Janar Talts, Vincent Simpsion, Timo Eichfuss ja Vilmantas Dilys.

«Sel hetkel mõtlesin juba teisipäevasele mängule, tahtsin põhimeestele puhkust anda,» kommenteeris Kullamäe tehtud vahetusi. Meistri kolmesest olid tablool punktid 67:73, Vene teine kaugvise 15 sekundit enne lõppu tegi seisuks 70:74 ja Valmo Kriisa läbiminekust oli vahe vaid kaks punkti – 72:74. Lõpus suutis Kalev/Cramo siiski vastu pidada. «Noorte tegutsemine tegi heameelt, nad olid tublid,» lisas Kullamäe.

«Vastased olid alguses hasartsemad, tabasid hästi. Meie seevastu eksisime ka lihtsatest kohtadest korvi alt, lisaks valusad pallikaotused,» ütles Kullamäe ning tõstis esile kalevlaste korvialuseid jõude. «Vlad Moldoveanu ja Frank Elegar lõhkusid meid korvi alt ära, oleme nende eesliinist ja ka üldisemalt hetkel füüsiliselt nõrgemad. Me pole praegu sama meeskond, kes kaks-kolm kuud tagasi, ja nad kasutasid meie nõrkuse ära,» rääkis Kullamäe. Rocki koosseis on nõrgendatud, põlvevalu kannatav Vilmantas Dilys tuli siiski väljakule algviisikus ja tõi 18 minutiga 14 silma. Kullemäe sõnul selgub Dilyse mängimine seeria järgmises kohtumises täna-homme. Puudu on ka leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicius, kes taastub rangluumurrust.

27 punkti ja kümne lauapalliga võitjate edukaimaks tõusnud Moldoveanu sõnul on Rockil rünnakul relvi piisavalt. «Tegu on finaaliga ja alahinnata ei saa kedagi. Rockil on ründearsenali küll, ei saa kaitses lasta neil selliseid hulle viskeid võtta. Ise üritan selles seerias võimalikult agressiivne olla, täna tuli välja,» sõnas rumeenlane.  

«Kui viskad nagu s***a vastu seina, siis on väga raske võita,» raputas Rocki poolel kaks punkti visanud Gert Dorbek endale tuhka pähe. «Avaveerandiga sisse mängitud edu nad käest ei andnudki, kuni lõpus tänu noorte hulludele visetele mängu tagasi tulime. Esimesel veerandajal ei saanud me korvi alt sisse ja kolmandal-neljandal ei tabanud kaugelt,» lisas Dorbek.

Tabloo

Tartu Rock – Kalev/Cramo 72:75

Rock: Toome 16, Dilys 14, Kurbas 8, Simpson 8, Talts 6, Vene 6, Kriisa 5, Meister 3, Dorbek 2, Eichfuss 2, Doronin 2.

Kalev/Cramo: Moldoveanu 27+10 lp, Arbet 12, Veideman 11, Millage 11, Elegar 9+16 lp, Kitsing 2, Fall 2, Abbott 1.

Kalev/Cramo juhib nelja võiduni mängitavat seeriat 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles