Vesik Türgi tuulisest ilmast: mehed servisid alt, naised ei suutnud palli üle võrgu saada

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo. Foto: www.fivb.org

Eesti rannavõrkpalli esiduo Kristo Kollo ja Rivo Vesik said hooaja esimesel võistlusel, Türgis Antalyas toimunud CEVi satelliitturniiril 9. koha.

«Turniir oli kokkuvõttes päris õnnestunud, ootasin hullemat, kuna oleme väga vähe koos treeninud, üldfüüsiline vorm on hea ja mängupilt ka päris korralik,» sõnas Vesik pärast hooaja esimest võistlust. Ta kiitis ka hiljuti Tartu Bigbanki ridades Eesti meistriks tulnud paarimeest, mistõttu mehed hooajaks eraldi valmistusid. «Kristo on läinud edasi just enesekindluse poolest.»

Türgis oli Vesiku sõnul metsik tuul, mis tegi mängimise pea võimatuks. «Päris naljakas oli see turniir, tegelikult polnud see nagu võrkpall üldse, vaid paras jura. Osad mehed servisid päris alt ja naised ei suutnud palli isegi üle servida. 20 meetrit sekundis on päris karm tuul,» kirjeldas Vesik Türgis valitsenud olusid.

Turniiril katsetati ka uusi reegelid, kus mängitakse kolme geimivõiduni, kusjuures geim lõpeb 15 punkti kogumisega (vähemalt kaepunktilise vahega), otsustav viies geim 7 punktiga.

«Uus süsteem muudab päris palju mängu iseloomu, üks geimi kaotus ei tähenda veel midagi ja ei pane väga surve alla kedagi ja muidugi viimane geim seitsme punktini on päris imelik,» kommenteeris Vesik uuendusi.

Kollo-Vesiku järgmine turniir on 28. mail Venemaal Anapas algav MK-etapp, kus eestlased on asetatud otse põhiturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles