Varrak: Rock pole vastane, kellest on võimalik üle sõita

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus oli võitlus vihane, kuid Tallinn sõitis koju kahe võiduga. Vihane võitlus tuleb ka Tallinnas, aga milline on tulemus?
Tartus oli võitlus vihane, kuid Tallinn sõitis koju kahe võiduga. Vihane võitlus tuleb ka Tallinnas, aga milline on tulemus? Foto: Kristjan Teedema

Kui Kalev/Cramo võidab kodus kaks järgmist Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalmängu, esmaspäevase ja kolmapäevase, on tšempion selgunud. «Oot-oot, pole vaja ajas ette rutata, võtame mängu korraga,» jääb kalevlaste peatreener Alar Varrak tõrksaks. «Ka meil on probleeme, ja Tartu Rock pole vastane, kellest saab üle sõita.» Rocki pealik Gert Kullamäe on selgesõnalisem ning tahab seeria Tartusse tagasi viia.

Kaks esimest finaalkohtumist on olnud mõneti teineteise koopiad – Kalev domineerib, lubab Rocki ühe kolmese kaugusele võidust, kuid ei enamat. Kalev juhib 2:0. Esmaspäeval kell 19 pannakse Saku suurhallis taas rinnad kokku.

Esmalt vigastatutest. Rockil jäävad kolmandastki mängust kõrvale rangluumurrust taastuv Augustas Peciukevicius ja põlvele viga teinud Vilmantas Dilys.

«Peciukevicius ei mängi kindlasti, Dilys ilmselt. Ta käis pühapäeval trennis jalga proovimas, aga väidab, et valu on sees,» rääkis Kullamäe. «Seega ma leedulastega ei arvesta, vaid panustan tervetele meestele.»

Mure on ka Kalevil. Rain Veidemani väänas teises finaalmängus hüppeliigest, mis pole senini paranenud. «Ta tahtis laupäeval treeningu kaasa teha, kuid astus kähku kõrvale. Kahju, meie tuumik on väga hästi tegutsenud, nüüd peab keegi Veidemani asemel esile tõusma, näiteks Tanel Sokk.»

Teiseks Kalevist. Varraku sõnul on eesmärk võita tiitel, mitte seeria kolmapäeval ära lõpetada, kuigi üks ei välista teist. Pärast teist mängu said mehed ühe puhkepäeva, ülejäänutel rügati. «Suurema töö tegime ära enne finaalseeriat, nüüd vaid kohendame üht-teist. Meie kaitse ei pidanud teises kohtumises nii, nagu peaks, tuleb seda tugevdada.»

Kahe esimese mängu põhjal suuri järeldusi teha ei maksa, arvas Varrak. «Barcelona kah võitis Reali, aga sai kümme päeva hiljem Euroliiga finaalis 38 punktiga tappa. Sarnaseid näited on meilt ja mujalt. Eks me püüa aimata, mida Tartu oma mängus muudab, oleme paariks stsenaariumiks valmistunud, aga kui hästi, selgub esmaspäeval. Meie mehed on enesekindlad. Enesekindlus on hea, kuid mingi piirini. Peame olema valvsad, sest mõlemas mängus on ohumärgid siiski õhus olnud.»

Kolmandaks Rockist. «Kõik ümberringi paugutavad meie pihta, eksperdid räägivad tarka juttu, aga olgem realistid: Kalevil on täissats, meil kaks olulist mängijat, ka Peciukevicius, meeskonna nurgakivi, puudu. Mõlemas kohtumises on mehed võidelnud, hambad ristis, jõudnud võidule lähedale. No ei ole ära tulnud.»

Vahepeal on tartlased treeningutega end soojas hoidnud. «Paremaks praeguse harjutamisega ei lähe ja mis salarelva sa ikka leiutad,» arutles Kullamäe. «Taktikalisi duelle ju ei toimu, rohkem mängitakse üks ühe vastu. Egas muud, kui hoida Tallinnas pea püsti, vaim värske, rünnata paremini, kaitsta kindlamalt ning üritada vähemalt üks võit ära võtta ja seeria Tartusse tagasi tuua.»

Neljandaks Saku suurhallist, kus kaks järgmist mängu toimuvad. Kalev suurhalli koduväljakuks ei pea. «Oleme seal viimase kahe kuu jooksul vaid paar korda viibinud. Ei saanud vahepealsetel päevadel suurhallis trennigi teha. Ja niikuinii tulevad Tartu fänni Tallinna lärmi tegema, seega lõunamaist efekti, mis kodumeeskonda palju aitaks, ei teki.»

Kullamäe nõustub kolleegiga: «Eestis koduväljakuid pole. Meiegi läheme esmaspäeval suurhalli külmalt peale – tahtsime sõita juba pühapäeval Tallinna ja mängupaigas treenida, kuid öeldi, et korvpallipõrand pannakse alles esmaspäeval maha. Samas meile meeldib mängida suurhallis, kus pool publikust on meie poolt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles