Räikkönen vihastas kohtunike peale: nad tegelevad ebaoluliste asjadega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen (esiplaanil).
Kimi Räikkönen (esiplaanil). Foto: SCANPIX
Ferrari vormel-1 meeskonna sõitja Kimi Räikkönen pahandas Monaco etapi järel kohtunikega, kes ei suhtunud tema meelest sõidu käigus juhtunud kokkupõrkesse piisavalt tõsiselt.

Räikkonen sõitis kolmandal kohal, kui rajale tuli turvaauto, et rajatöötajad saaksid avarii teinud Adrian Sutili auto rususid koristada. Ringiga kaotavatel autodel lubati liidritest mööduda, kuid seda tehes riivas Max Chilton Marussial Mirabeau kurvis Räikköneni autot ja lõhkus Ferrari rehvi, nii et soomlane pidi tegema plaanivälise boksipeatuse.

Chilton sai teo eest karistada, kuid ka Räikköneni päev läks veel hullemaks – ta üritas mööduda Loewsi kurvis Kevin Magnussenist, kuid sõitis ise seina ja kutsuti pärast sõidu lõppu kohtunike jutule. Soomlane pääses intsidendist ametliku hoiatusega, kuid ei olnud kohtunike tegevusega sugugi rahul.

«Turvaauto taga juhtunust ei teinud keegi juttu, enne kui ma ise küsisin. Kahjuks ei käi need asjad vahel nii nagu peaks. See juhtum rikkus minu sõidu, aga neid eriti ei huvitanud,» vahendab ESPN Räikköneni pahameelt. «Minult küsiti, miks ma sõitjate paraadil ei käinud. Aga mu tervis polnud korras. Nad teevad sellest suure numbri, aga olulistest asjadest on neil ükskõik,» torises soomlane, kes lõpetas alles 12. kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles