Mitmevõistlejate eesmärk – 24 000 punkti ja võit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill (vasakul) ja Andres Raja.
Mikk Pahapill (vasakul) ja Andres Raja. Foto: Toomas Huik

Mida suudavad kodupubliku ees Mikk Pahapill ja Andres Raja? Kas Eesti kümnevõistluskoondis ületab esimest korda 24 000 punkti piiri? Kas Grit Šadeiko täidab oma eesmärgi ja ületab EM-normi?


Vastused neile küsimustele tulevad juba sel nädalavahetusel, mil Kadrioru staadionil peetakse Euroopa karikavõistluste superliiga.

Mis vast kõige olulisem – kõik sportlased on terved ja valmis korralikeks esitusteks. «Vorm on hea. Iseasi, kuidas seda võistlustel realiseerida õnnestub. Loodetavasti soosib meid ka ilm,» avaldas koondise esinumber Pahapill.

Väike küsimärk ripub vaid Andres Raja pea kohal, kes vigastas juba mõnda aega tagasi kanda. Viimaseid treeninguid pole see küll seganud, kuid võistluse ajal tuleb vigastusega siiski arvestada. Eelkõige just kaugushüppes.

«Ma pole sellepärast ka treeningul kaugushüpet proovinud. Kui jalg valesti maha panna, võib asi halvasti lõppeda,» avaldas väsimust kurtnud Raja. «Olen küll kergemalt harjutanud, kuid väsimus on siiski peal. Veel ei ole ka sellist erilist võistlustunnet tulnud. Loodetavasti homme (toim – täna) see tuleb.»

Konkurentidest tõid Raja ja Pahapill välja eelkõige prantslase Romain Barras’, kelle tänavuse hooaja tippmark on 8297 punkti. Paremuselt järgmine isiklik rekord on Pahapillil.

Meeskondlikult on eelülesandmise põhjal kõige tugevam koosseis eestlastel – Pahapill (rekord 8255 punkti), Raja (8119) ja Arro (7779). Lisaks võidule on treener Tõnu Kaukise sõnul eesmärgiks esmakordselt purustada 24 000 punkti piir.

Naiste seas on konkurents pisut tugevam. Koondise esinumbri Grit Šadeiko isiklik rekord on paremuselt alles 15. real. Ükski nädalavahetusel võistlustulle asuv eestlanna pole nii kõrgetasemelisel võistlusel veel võistelnudki.

Samas tuleb tugev konkurents Šadeiko sõnul üksnes kasuks. «Usun, et see aitab ainult kaasa. Seda enam, kui kodupublik ka toetab,» nentis Šadeiko, kelle suurimaks eesmärgiks on täita Barcelona EMi norm 5900 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles