Kristal tegi lahkumismängudega otsa lahti, Piiroja järgmine?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal.
Marko Kristal. Foto: Toomas Huik

Enne Andres Operi eilset lahkumismängu olid Eesti jalgpallikoondises samasuguse hüvastijätu osaliseks saanud rahvusesinduse legendid Marko Kristal (pildil), Martin Reim, Mart Poom, Indrek Zelinski, Kristen Viikmäe.

Esimesena sai seda au kogeda 143 koondisemängu pidanud Kristal, kelle lahkumismäng toimus 2005. aasta aprillis Norra vastu. Algrivistuses platsile jooksnud keskväljamees võeti puhkama 27. minutil, kui teda asendas koondise praegune kapten Ragnar Klavan. Põnev kohtumine lõppes norralaste 2:1 võiduga.

2009. aasta juunis jooksis koondise eest viimast korda platsile 157 kohtumisega Eesti rekord­internatsionaali tiitlit enda käes hoidev Martin Reim. Kohtumises Ekvatoriaal-Guineaga 32 minutit platsil viibinud Reimi asemel tuli mängu Konstantin Vassiljev. Eesti võitis kohtumise 3:0.

Vaid mõni päev hiljem pidas oma lahkumismängu Mart Poom. Portugali vastu värava puhtana hoidnud Poom viibis väljakul 31 minutit ja teda asendas meie praegune esiväravavaht Sergei Pareiko. Kohtumine lõppeski 0:0.

2010. aasta mai lõpus pani koondisekarjäärile piduliku punkti Indrek Zelinski. Mängus soomlastega viibis Zelinski väljakul 17 minutit ja tema asemel pääses väljakule Oliver Konsa. Eesti 2:0 võiduga lõppenud kohtumises jõudis väravani ka eilne päevakangelane Oper.

Enne eilset oli viimane lahkumismäng kavas mullu juuni alguses, kui matšis Valgevene vastu pidas oma viimase mängu Kristen Viikmäe. Koguni 41 minutit mänguaega saanud Viikmäed asendas mulluse aasta komeet Rimo Hunt. Lõpuks teenisid külalised 2:0 võidu.

Üle saja koondisemängu on praeguseks koos ka Raio Piirojal, kes on veel FC Flora nimekirjas, kuid juba sukeldunud kalamehe igapäevaellu. Igapäevaselt mängivatest koondislastest on üle saja kohtumise kirja saanud ka Enar Jääger. Ümmargusele tähisele on tegevpalluritest üsna lähedale jõudnud Joel Lindpere (92 mängu), koondise kapten Ragnar Klavan (92) ja Dmitri Kruglov (91).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles