Liiga palju eksimusi maksid Eestile mängu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ei suutnud eile slovakkide rünnakuid kuidagi pidurdada.
Eesti ei suutnud eile slovakkide rünnakuid kuidagi pidurdada. Foto: volley.ee

Eesti meeste võrkpallikoondis jätkab Kreekas Pireuses EM-valikmängudega. C-alagrupi teise turniiri avapäeval kohtuti Slovakkiaga ning sarnaselt avamänguga said slovakid 3:0 võidu. Eesti mängu iseloomustasid rohked vead. «Nagu eelmiseski kohtumises – tegime liiga palju lihtsaid vigu. Kui saime servi hästi kätte, ei suutnud seda punktiks lüüa,» sõnas peatreener Gheorghe Cretu.

«Juhkami (Martti Juhkami – toim) mängib hästi, aga teine nurgaründaja jääb nõrgaks ja nii on raske,» sõnas Cretu Keith Puparti kohta. Puparti asemel sekkus juba avageimis Robert Täht, kes viibiski suurema osa kohtumisest platsil. «Lihtsaid vigu tegid täna peaaegu kõik ja see meile mängu maksiski,» lisas Cretu. «Oliver (diagonaal Oliver Venno – toim) oli samuti kehv, nii ei saa me sellise vastasega konkureerida,» lisas Cretu.

Avageimis jäi Eesti kiirelt 5:10 kaotusseisu, Venno jäi selgelt hätta vastaste bloki vastu ning peatreener Cretu saatis juba avageimis tema asemel väljakule noore diagonaalründaja Renee Teppani, kes tegi oma esimeses pikas mängus korraliku esituse. Oma emotsionaalsuse poolest tuntud 20-aastane Teppan ergutas ka vanemaid koondisemehi, ent pööret ei toonud mängu temagi. Avageim kaotati 18:25.

«Ei olnud minu jaoks kõige parem päev. Füüsiliselt on seis okei, väsimust ei tunne ja ei teagi, miks välja ei tulnud,» kommenteeris Venno oma esitust. «Teppan oli väga hea, tegi esimese korraliku partii koondise eest ja selle üle on hea meel. Suutis palle maha lüüa ja servi lüüa, hea oli vaadata,» tunnustas Venno oma vahetusmeest. «Me ei suutnud oma serviga neid võrgust eemale suruda ja nad said kiiret mängu ehitada,» lisas Venno.

Teine geim kulges algusest lõpuni tasavägiselt, ent rohked servivead ja muud vead kallutasid geimilõpu taas vastastele – 25:23. Kolmas geim kaotati taas kindlalt 18:25.

Slovakkidel ei teinud vigastuse tõttu kaasa üks liidreid Frantisek Ogurcak, kes avamängus Eesti vastu tõi meeskonna parimana 13 punkti, ent see Slovakkia rünnakuid ei pidurdanud. Eriti hoos oli 15 punkti toonud Milan Bencz. Eesti resultatiivseim oli taas Martti Juhkami, kes tõi 13 punkti, 7 silma jäi Teppani arvele.

«Meie rapsisime ja nemad mängisid väga enesekindlalt. Ühe geimi lõpus oli moment, kus seis oli 23:23, aga teisel pool võrku vennad olid naerul nägudega,» tõi Teppan mängu hästi iseloomustanud näite. «Eks nad said eelmisest 3:0 mängust ka enesekindlust ja tunnetasid, et on kraadi kõvemad.» Täna kell 19.30 kohtub Eesti Kreekaga, kes alistas eil­e 3:0 Ungari.


Tabloo

EM-valiksari, Kreeka Pireus

Tabeliseis:

1.    Slovakkia    9 punkti

2.    Kreeka    9 punkti

3.    Eesti    6 punkti

4.    Ungari    0 punkti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles