Eesti noored võrkpallurid on Euroopas nõutud mehed

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits pääses juba 19-aastaselt Saksamaa kõrgliigasse ja tahab nüüd edasi tugevamasse liigasse liikuda.
Andri Aganits pääses juba 19-aastaselt Saksamaa kõrgliigasse ja tahab nüüd edasi tugevamasse liigasse liikuda. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondises on käimas põlvkondade vahetus, mitmed praeguse koosseisu mehed on 20-aastased või veidi üle selle. Noored ja perspektiivikad tekitavad alati huvi ka välisklubides, nii oli Slovakkias peetud valikmängude esimesel voorul oli teiste seas kohal ka itaallasest agent Leonardo Caponi, kes otsib algavaks hooajaks klubi kahele Eesti koondislasele.

Üks neist on eelmisel hooajal Bigbank Tartu Eesti meistriks tüürinud 20-aastane diagonaalründaja Renee Teppan, kes pole veel end ühegi klubiga sidunud, ent loodab lähiajal esimese välislepingu sõlmida. «Loodan õige pea ses osas häid uudiseid saada,» sõnas Teppan.

Noorematest peetakse aktiivselt jahti ka teisele Tartu meeskonna 20-aastasele liidrile Robert Tähele. Tähte nooliti juba koondise eelmisel aastal peetud MM-valikmängude ajal, mil noor mängumees koondises eredalt särama lõi. «Pakkumisi on erinevatest liigadest, aga nagu paljudel teistelgi, pole hetkel midagi kindlat,» sõnas Täht, kellele üritab tema sõnul tööandjat leida mitu agenti.

Sama vana temporündaja Andri Aganits mängis juba eelmisel hooajal Saksamaa Bundesligas ja tegi suurepärase hooaja ning tema vastu on tuntud huvi tugevatest Lõuna-Euroopa liigadest. Koondise seni stabiilseimaks kerkinud nurgaründaja Martti Juhkami (25) oli Aganitsaga samas klubis, Saksamaalt on mõlemad mehed lahkumas. «Saksamaal ma ei jätka,» kinnitas Juhkami. «Põhimõtteliselt on uus klubi olemas, aga on siiski väike võimalus, midagi muutub veel. Seetõttu ei tahaks ühtegi nime välja käia,» selgitas nurgaründaja.

Euroopa liigades pallinud koondislastest on leping olemas kogenud Prantsusmaa kõrgliiga meestel Keith Pupartil (Arago de Sete) ja Pariisi Volleys superhooaja teinud tempomehel Ardo Kreegil, kes mõlemad jätkavad samades klubides. Pupart pikendas lepingut märtsis, Kreegil oli juba eelmisest aastast pikem kontraht olemas.

Venemaa Superliigas mänginud koondise 24-aastasel põhidiagonaalil Oliver Vennol ja Türgi meistriliigas pallinud sidemängijal Kert Toobalil (34) pole hetkel samuti uut töökohta olemas. «Permi klubis ma ei jätka, see oli neil ühe aasta projekt. Aga pakkumisi on väga erinevatest kohtadest – Venemaalt, Türgist, Poolast ja ka Brasiiliast,» loetleb Venno. «Konkreetset pakkumist pole keegi lauale löönud, on uuritud, kas minupoolne huvi on olemas. Eks varsti läheb asi konkreetsemaks,» lisas ta.

Pakkumistele on enda sõnul avatud ka teine sidemängija Andres Toobal, kes mängis Tartus.

Samuti Tartut esindanud Henri Treialil ja Rait Rikbergil on aga käed emajõelinna klubiga löödud. «Kuhu mul ikka minna on, olen Tartu mees,» kinnitas Rikberg naerdes. «Nüüd mängime ka Eurosarjas ja see on juba iseenesest lisamotivatsioon,» ütles libero kohal tegutsev Rikberg.

Pärnu ridadesse kuulunud Kardo Kõresaar on hetkel samuti klubita. «Uuel nädalal räägin Pärnu uue peatreeneri Avo Keelega, aga olen samuti muudele võimalustele avatud,» ütles Kõresaar.

Lisaks mängijatele peaks lähiajal selguma ka rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Cretu töökoht. Eelmisel hooajal oli Cretu ametis Kataris Dohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles