Kollo ja Vesik võitsid Prantsusmaal turniiri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristo Kollo. Foto: www.fivb.com

Eesti rannavõrkpalli esipaar Kristo Kollo ja Rivo Vesik osalesid sel nädalal kõrgetasemelisel turniiril Prantsusmaale Lille'is, kus kuue osalenud paari hulgas võideti esikoht. Turniirile olid lisaks eestlastele kutsutud paarid Hispaaniast, Belgiast ning MK-sarjas osalevad mängijad Kanadast, Prantsusmaalt ning Valgevenest.

Kolmeliikmelises alagrupis tuli esmalt tunnistada Valgevenelaste Aliaksandr Dziadkou - Aliaksandr Kavalenka paremust, mõlemad geimid lõppesid minimaalse 19:21 kaotusega. Teises mängus suutsid eestlased samuti 2:0 alistada Hispaania duo Ignacio Batallan-Garzón - Miguel Angel De Amo ning saavutasid nn surnud ringi tulemusena esikoha, vahendab volley.ee.

Poolfinaalis oldi 2:0 (14, 15) üle Kanada duost Sam Pedlow - Grant O'Gorman ning finaalis mängiti napilt 2:1 (11, -18, 11) üle Belgia meistrid Tom Van Walle - Dries Koekelkoren. Kristo Kollo sõnul algas turniir rabedalt ja mäng läks iga kohtumisega paremaks. «Mõned geimid olid sellised, kus vastastel polnud midagi teha - kaitse ja blokk töötas lihtsalt nii hästi ja oma side-out oli peaaegu veatu,» rõõmustas Kollo mängupildi paranemise üle.

Järgmise võistluse osas on meeste plaanid Kollo sõnul lahtised: «Arvatavasti mängime järgmisel nädalavahetusel Pärnus Premium 7 GP etapil, kuid mõlemal on väikesed traumad ja seega selgub meie osalemine pärast arstiga konsulteerimist.» Juuni lõpus esindatakse Eestit Leedus toimuval Continental Cupil, kuhu sõidavad ka tänavuse Premium 7 Cupi võitjad Maksim Petrov ja Aleksei Povjakel. Naistest esindavad Eestit Kristel Kiens - Eliise Hollas ja Premium 7 Cup naiste turniiri võitjad Kristi Nõlvak - Erle Püvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles