Kas Prantsusmaa suudab positiivse noodiga jätkata?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimeses mängus hiilanud Karim Benzema loodab turniiri samas vaimus jätkata
Esimeses mängus hiilanud Karim Benzema loodab turniiri samas vaimus jätkata Foto: SCANPIX

Mitmel hiljutisel suurturniiril meeskondlike sisevastuoludega maadelnud Prantsusmaa jalgpallikoondis peab täna oma käimasoleva MM-turniiri teise kohtumise: päeva keskses kohtumises minnakse vastamisi Šveitsiga.

Prantslased näitasid oma MMi avamängus küllaltki ladusat ja ründavat mängu, kui Honduras alistati lõpuks 3:0. Võidukalt alustas turniiri ka Šveits, kes alistas põnevusmängus 2:1 Ecuadori.

Prantsusmaa koondises on tänavuseks turniiriks tipptegijate sekka tõusnud mitu Euroopa jalgpalli tulevikunime, kellest 21-aastane Madridi Reali keskkaitsja Raphael Varane ja Juventuse 21-aastane poolkaitsja Paul Pogba on juba vaatamata noorusele tõusnud klubijalgpalli absoluutsesse tippu. Avamängu järgi otsustades oodatakse neilt suurt panust ka koondises.

Pogba on üks prantslaste suuremaid lootusi ja neil tuleb hinge kinni pidada, et noor mängumees väljakul üle ei keeks ja seetõttu mingi rumalusega hakkama ei saaks. Mäletatavasti oli ta matšis Hondurasega juba eemaldamisele lähedal, kui üritas vastasmängijale jalaga äsada.

Asi lõppes siiski kollase kaardiga ja kokkuvõttes õnnestus prantslastel skandaali vältida.

«Ma ei hoiatanud teda, kuid Yohan Cabaye ja Patrice Evra tegid seda ja tuletasid talle meelde, et väljakule kümne mehega jäämine ei ole meie jaoks vastuvõetav,» ütles Prantsusmaa koondise juhendaja Didier Deschamps BBC Sporti vahendusel. Pogbale on sõnum seega edasi antud ja tänavu loodetakse tiimis kindlasti sisevastuolusid vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles