Triatloni MK-etapil särasid taas Gomez ja Jörgensen

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Gomez (keskel) Chicago etapi poodiumil
Javier Gomez (keskel) Chicago etapi poodiumil Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel kogunes maailma triatloniparemik ookeani taha Chicagosse, kus toimus hooaja viies maailmakarikaetapp. Olümpiadistantsil peetud võistlusel saatis taaskord edu tiitlikaitsjat Javier Gomezit, kelle jaoks oli Ameerikas saavutatud etapivõit tänavu juba neljas.

Võistluse otsustavad sündmused hakkasid toimuma kohe jooksuetapi alguses, mil rattarajalt saabunud 44-meheline liidergrupp ruttu laiali lammutati. Peaosa mängisid siin jällegi kaks alistamatut hispaanlast, Javier Gomez ja Mario Mola, kes kahe peale võitnud kõik senipeetud viis hooaja MK-etappi, ning portugaallane Joao Pereira, kes haistas enda võimalust hispaanlaste varjust esile tõusta.

Ehkki kõik märgid näisid viitavat, et publikule pakutakse taaskord haaravat finišiheitlust, tegi Gomez seekord asjad selgeks siiski juba kaks ringi enne lõppu. Maailmakarikasarja edetabelijuhi otsustavale kiirendusele ei suutnud vastata ei Mola ega Pereira ning nii oli hooaja neljas etapivõit lõppajaga 1:47:21 Gomezi jaoks tõsiasi.  

Hispaanlaste kaksikvõitu Chicagos siiski näha ei saanud. Viimasel ringil suutis Pereira Mola maha raputada ning kindlustada endale 11 sekundilise eduga teine koht. Võitjast Gomezist jäi Pereira omakorda maha 8 sekundiga.

Naiste võistlusel tegi ajalugu Gwen Jörgensen, kellest sai esimene naine, kes võitnud WTS maailmakarikaetapi vähemalt kuuel korral. Seni oli ta viie etapivõiduga ühe pulga peal Emma Moffatti and Paula Findlay´ga.

Ehkki pärast ujumisetappi ei pääsenud ameeriklanna küll jalgrattarajale liidergrupis, püsis vahe esimestega siiski piisavalt väike, et seda 10 km jooksurajal enda kasuks pöörata. Võistluse liidritena liikunud Helen Jenkinsist ja Juri Idest möödus Jörgensen napid 2,5 km enne lõppu ning sellega oli võistluse saatus ka otsustatud. Jörgensen suurendas liidripositsiooni iga sammuga ning finišeerus Chicagos võitjana ajaga 1:55:33. Jenkins kaotas teisena 20 sekundit, Ide kolmandana 27 sekundit.

Tänavuses maailmakarikasarjas on Jörgensen kogunud juba 3424 punkti, olles viie senipeetud etapi järel kindlal liidrikohal. Talle järgnevad britid Helen Jenkins ja Jodie Stimpson vastavalt 2666 ja 2396 punktiga.

Meeste tabeliseisu kontrollivad jätkuvalt hispaanlased. Gomezil on koos 3742 ja Molal 3322 punkti. Kolmandal positsioonil asetseb Chicagos mittevõistelnud Jonathan Brownlee 2652 punktiga.

Maailmakarikasarja järgmine etapp toimub kahe nädala pärast Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles