Viljandis krooniti triatloni Eesti meistriteks Kotšegarov ja Kivioja

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Kirill Kotšegarov.
Võidukas Kirill Kotšegarov. Foto: Mallor Malmre

Eesti Karikavõistluste neljandal etapil Viljandis jagati Eesti meistritiitleid triatloni olümpiadistantsil, kus traditsioonilisel 1,5 km ujumisest, 40 km rattasõidust ja 10 km jooksmisest koosneval võistlusel suutis meeste arvestuses võitjana triumfeerida tiitlikaitsja Kirill Kotšegarov ja naiste arvestuses Kaidi Kivioja.

«Päeva kiireimad ujujad olid Aleksandr Latin ja Marko Albert, kes seekord võistlesid võistkondlikus arvestuses. Individuaalarvestuses järgnesid Sysoevile väikeste vahedega Arthur Kooser, Hans Korman ja Kirill Kotšegarov,» vahendas Triatloniportaal.

Rattaraja ainsana alla ühe tunni läbinud Kotšegarov pööras 40 km sõiduga 56 sekundilise kaotuse pea minuti suuruseks eduks talle jooksurajale järgnenud Kooseri ees. Jooksurajal domineeris möödunud aasta võidumees aga veelgi kindlamalt, kulutades 10 km läbijooksmiseks 35 minutit ja 30 sekundit. Nii kindlustaski Kirill Kotšegarov endale teist aastat järjest olümpiadistantsi Eesti meistritiitli, saades võiduajaks 1:56:09. Korraliku ratta- ja jooksosa teinud Harri Sokk finišeerus teisena, kaotades liidrile 4 minutit ja 14 sekundit. Ujumisetapil esimesena veest väljunud Sysoev, kes rattasõiduga positsioone loovutas, tõstis ennast hea jooksuga jällegi kolmandaks, finišeerudes ajaga ajaks 2:02:44.

Naiste võistlusel oli ettearvatavalt oodata Kaidi Kivioja edu, kes võitis ka tänavuse Eesti meistritiitli enam kui 20 minutilise eduga järgnevate konkurentide ees. Kaidi lõpuaeg finišis oli 2:11:38, mis üldkokkuvõttes tähendas 15. kohta. Valgas poolpika triatloni meistritiitli võitnud Sirlet Viilas lõpetas teisena ajaga 1:32:22 ja kolmandana saabus finišisse Ursel Velve ajaga 2:37:14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles