Orienteerumise MMi tavarajal oli Eesti parim Liis Johanson

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Johanson
Liis Johanson Foto: Reigo Teervalt

Eile joosti Itaalias Lavarone lähistel orienteerumise maailmameistrivõistluste kuninglik distants, tavarada. Mägisel ja füüsiliselt raskel rajal ei läinud eestlastel just kõige paremini.

Kui soorituste orienteerumistehnilise poolega jäid võistlejad ise veel enam-vähem rahule, siis füüsilise vormi ajastamine ei olnud kellelgi õnnestunud. Meie parimana sai Liis Johanson 30. koha, Annika Rihma oli 33. Kaotused võitjale 11 km pikkusel rajal olid vastavalt 14.10 ja 14.54. Meeste 16,4 km pikkusel rajal lõpetasid Lauri ja Timo Sild kohtadel 31 ja 37, kaotades võitjale 14.22 ja 16.49.

Naistest üllatas kindla võiduga venelanna Svetlana Mironova, kelle senine parim MM-koht oli tavaraja 13. kohta kaks aastat tagasi. Võidutulemuseks oli 1:19.44. Hõbeda ja pronksi said mõne päeva eest sprindis höbeda ja kulla võitnud rootslanna Tove Alexandersson (1:20.15) ja šveitslanna Judith Wyder (1:20.34).

Meeste seas käis medaliheitlus kolme kahekordse tavaraja maailmameistri vahel. Esimesena sai selle tiitli kolmekordseks omanikuks prantslane Thierry Gueorgiou ajaga 1:34.45. Hõbe läks šveitslasele Daniel Hubmannile ajaga 1:36.12 ja pronks norralasele Olav Lundanesile ajaga 1:37.09.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles