MMide tume tulevik: klubid võivad saada õiguse mängijaid kinni hoida

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Täna finaalmänguga lõppev jalgpalli MM võib olla viimane suurturniir, kus vaatajad saavad nautida suurt staarideparaadi, sest järgmisel kuul lõppeb Euroopa klubide ja Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) vaheline leping, mille järgi peavad klubid võimaldama mängijatel rahvuskoondiseid esindada.

FIFA ja Euroopa klubide liit (ECA) sõlmisid 2008. aastal kokkuleppe, mille järgi peavad klubid lubama oma mängijaid koondiste juurde ning sellega ka suurturniiridele. Kokkulepe puudutab eelkõige mängijate lubamist Euroopast väljaspool asuvatele mängudele ja turniiridele.

Järgmisel kuul FIFA ja ECA vaheline leping aga aegub ning DailyMaili väitel on klubid huvitatud sellest, et neil ei oleks enam kohustust oma mängijad nii kergelt loovutada, sest sageli toovad turniirid kaasa vigastusi, mis segavad mängijate klubihooaega. FIFA on lubanud uue lepingu koostamisega tegeleda, ent ECA allikate väitel võib uus kokkulepe ulatuda kuni 2018. aastal Venemaal peetava MMini, ent kindlasti mitte 2022. aastal Kataris toimuva turniirini.

Käesoleval aastal Brasiilias toimuval MMil on 75% mängijatest pärit Euroopa klubidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles