Video: Suurbritannia teatenelik krooniti triatloni maailmameistriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia võidukas nelik: Jonathan Brownlee, Alistair Brownlee, Vicky Holland ja Lucy Hall
Suurbritannia võidukas nelik: Jonathan Brownlee, Alistair Brownlee, Vicky Holland ja Lucy Hall Foto: SCANPIX

Hamburgis toimunud MK-etapil selgitati pühapäeval välja 2014. aasta maailmameister triatloni teatevõistluses. Vaatemängulisel ja atraktiivsel alal, kus kahel nais- ja kahel meestriatleedil tuli oma võistkonna eest läbida 300 m ujudes, 6,6 km rattasadulas ja 3,2 km joostes, saavutas tänavu esikoha Suurbritannia teatenelik, kelle jaoks oli see juba kolmandaks MM-tiitliks viimase kuue aasta jooksul.

Suurbritannia võidus olid suurimad teened ennekõike vendadel Jonathan ja Alistair Brownleel, kellest esimene aitas teise vahetuse käigus Suurbritannia tagasi liidrite hulka ning kellest teine suutis otsustavas lõpuduellis teist päeva järjest üle mängida Prantsusmaa teateneliku ankrumehe Vincent Luisi. 24 tundi varem õnnestus tal sedasama teha ka individuaalvõistluse arvestuses.

«Ehkki kogu tiim tegi suurepärase esituse, sai täna siiski otsustavaks Jonathani imeline vahetus,» tunnustas Suurbritannia neliku võidukalt finišisse toonud Alistair just oma venna suurt panust. Olukorras, kus teise vahetuse rattaetapi alguses oli selgelt eraldunud seitsmeliikmeline juhtgrupp, suutis Jonathan Brownlee vaid napi paari kilomeetriga selle üksinda kinni püüda ning hiljem suurepärase jooksuga ka Suurbritannia juhtima viia.

Tugevat konkurentsi pakkus Suurbritanniale noor Prantsusmaa tiim, kelle koosseisus olid lisaks ankrumehele Vincent Luisile ka veel paar nädalat tagasi EM-il medaleid korjanud Audrey Merle ja Cassandre Beaugrand ning eelmise aasta juuniorite maailmameister Dorian Coninx. Teisena lõpetanud Prantsusmaa kaotus võitjale oli lõpuks neli sekundit.

Poodiumi kolmanda astme hõivas üllatuslikult Ungari teatenelik koosseisus Zsofia Kovacs, Tamas Toth, Margit Vanek ja Akos Vanek. Kokku oli Hamburgis stardis 17 riigi võistkonnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles