Kontaveit: suudan tugevatele vastu hakata küll

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Liis Treimann

Päevad pole vennad ega õed. Kui Bastadi tenniseturniiri avaringis alistas Anett Kontaveit esimesena asetatud Alize Cornet’, siis eile tuli vastu võtta valus kaotus 4:6, 3:6 slovakitar Jana Cepelovalt. Valus seetõttu, et mõlema seti alguses läks Kontaveit juhtima ja kohati näitas väga ilusat tennist, kuid vastane ei murdunud.

TENNIS. Päevad pole vennad ega õed. Kui Bastadi tenniseturniiri avaringis alistas Anett Kontaveit esimesena asetatud Alize Cornet’, siis eile tuli vastu võtta valus kaotus 4:6, 3:6 slovakitar Jana Cepelovalt. Valus seetõttu, et mõlema seti alguses läks Kontaveit juhtima ja kohati näitas väga ilusat tennist, kuid vastane ei murdunud.

Esmalt esimesest mängust. Kontaveit tunnistas, et tema kui maailma edetabeli 161. mängija ei osanud kohtumisest Cornet’ga midagi oodata. Prantslanna on ikka planeedi 21. reket ehk hoopis teine tase. «Keskendusin korralikult ja mängisin oma mängu, olin agressiivne.»

Kontaveit nõustus hinnanguga, et ta domineeris Cornet’ vastu: «Olin ründavam pool. Esimese seti lasin ise kiiresse lõppmängu, kuid teises olin kogu aeg ka seisuga ees.»

Cepelovaga nii lihtsalt ei läinud. Kumbki kaotas liiga palju pallingugeime põhjusel, et Kontaveit tõrjus paremini kui servis. Teises setis läks ta küll 3:0 juhtima, kuid ei võitnud sealtmaalt geimigi.

Liiga suurt pettumust Kontaveit üles ei näidanud: «Kaotada maailma 64. tennisistile väga tiheda mänguga ei tee mind kurvaks. Eks võit Cornet’ vastu, kus tegutsesin tõesti hästi, segas pisut, emotsioonid keesid eelmisel õhtul üle. Cepelova tegutses seti lõppudes minust kindlamalt, ise tegin samal ajal vigu. Ma ei süüdista kindlasti väsimust, kuigi olin sel turniiril mänginud Cepelovast kaks pikka matši rohkem – kvalifikatsioonis võitsin mõlemad kohtumised otsustavas setis.»

Lihtvead saidki Cepelova vastu otsustavaks, ent kui Kontaveit mängu kohati jooksma sai, oli slovakitar tõsises hädas. Näiteks teises setis, seisul 2:0, ründas Kontaveit vastase igat servi, tulemus: neli tõrjepunkti nii, et Cepelova ei saanud palli puutudagi. Võimas! Ka võitis Kontaveit mõlemal päeval pikki pallivahetusi nii, et mängis vastase väljakult välja ja sai punkti elegantse löögiga.

«Eks ma üritagi mängu nii üles ehitada, et leiaksin selle punkti üles. Juhusele väga loota ei taha,» kommenteeris Kontaveit.

Nii Cornet’ alistamine kui vastuhakk Cepelovale lisasid Kontaveidile kamaluga enesekindlust: «Sain Bastadist vaid positiivset. Nägin, et suudan tugevatele tennisistidele vastu hakata küll. Ja kahtlemata õppisin palju, nagu igast kohtumisest.»

Bastadist teenis Kontaveit 18 punkti põhitabelisse pääsu ning 30 teise ringi jõudmise eest ning kerkib uuel nädalal edetabeli kõrgeimale, 147. kohale. Järgmised mängud peab Kontaveit ookeani taga: esmalt osaleb Vancouveris 100 000-dollarilise auhinnafondiga turniiril ning seejärel üritab pääseda Montreali kvalifikatsiooni. Siis tuleb nädal vahet ning algabki US Open.

Lõpetuseks tõdes Kontaveit, et pole treenerit veel leidnud ning kellegagi läbirääkimisi ei pea. Otsingud jätkuvad. Juhendajast oleks abi mängu eel ja järel, kuid mitte ajal, selgitas ta: «Väljakul meeldib ise mõelda, analüüsida ja tegutseda. Ka siis, kui mul treener oli, ei kutsunud teda väljakule nõuandeid jagama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles